avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzor asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzor asociatie de proprietari

O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 09:46, 17 Noiembrie 2017
Da! Conform Legii 230/2007:
Art. 21. - (1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege
dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor. Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generală a proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociaţiei de proprietari, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenţie de prestări de servicii.
(2) Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori trebuie să aibă cel puţin studii medii şi pot depune, dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte astfel, într-un cont bancar al asociaţiei de proprietari, o garanţie suficientă şi îndestulătoare, pe baza unui contract de garanţie încheiat în acest sens. Cuantumul garanţiei nu poate fi mai mic decât media anuală a totalului cheltuielilor lunare ale asociaţiei.
Cenzorul nu trebuie sa fie membru CECCAR, sa locuiasca in condominiu sau sa aiba studii superioare.
In concluzie, poate fi cenzor daca are numai studii superioare economice.

Articolul 21-L230/2007
(1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.
(2) Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori trebuie sa aiba cel putin studii medii si pot depune, daca adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste astfel, intr-un cont bancar al asociatiei de proprietari, o garantie suficienta si indestulatoare, pe baza unui contract de garantie incheiat in acest sens. Cuantumul garantiei nu poate fi mai mic decat media anuala a totalului cheltuielilor lunare ale asociatiei.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
cyan, moderator
Daca nu este membru al asociatiei de proprietari se incheie un contract de prestari servicii si persoana fizica elibereaza factura.Daca nu este membru CECAR nu poate presta astfel de servicii, legal.
Daca este membru al asociatiei, se intocmeste contract de mandat, trebuie sa aiba cel putin studii medii.
Persoana fizica nu elibereaza factura.
I se face contract sau conventie.
Sub ce forma este platita?
Se declara veniturile, cine le declara?
Este o activitate dependenta.

Alte discuții în legătură

Verificare liste cote de intretinere Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN/obiect de activitate trebuie sa am la PFA sau SRL pentru a face verificari de liste plata cote de intretinere la asociatiile ... (vezi toată discuția)
Cenzorul asociatiei de proprietari costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti daca un cenzor persoana fizica poate fi angajat in baza unei conventii civile conform art. 21 din Legea 230/2007, conform caruia \\"Dacă ... (vezi toată discuția)
Contabil si cenzor in asociatia de proprietari oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare. De curand in asociatia noastra de proprietari a intervenit o schimbare prin plecarea cenzorului nostru. Am angajat o ... (vezi toată discuția)