avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligatoriu sa fac executarea silita?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligatoriu sa fac executarea silita?

Am o hotarare definitiva data de tribunal....sa ma prezint la fosta patroana sa-mi ridic drepturile banesti....este necesar sa merg la un executor judecatoresc?...fara nu se poate?
Cel mai recent răspuns: mamalui matei , utilizator 21:17, 19 August 2013
larafabian a scris:

Judecatorii si Inspectorii ITM sunt corupti, ....



Aveti vreo dovada in acest sens ??? .. nu mergeti pe ideea de generalizare , iar acuzatiile nefondate sunt simple alegatiuni ...
costiboncu a scris:



nu este obligatoriu sa faceti executarea silita. In masura in care fostul angajator va face plata, nici nu trebuie sa va intalniti - ii indicati contul iar angajatorul face plata. O idee buna ar fi sa luati legatura cu un contabil care sa va calculeze salariul si sa il actualizeze, astfel incat sa aveti siguranta ca va veti primi integral drepturile.

Avocat Costi Boncu


Buna seara

sunt intr-o astfel de situatie, am primit sentinta definitiva si executorie de drept fiind un lutigiu de munca ( reintegrare si drepturi banesti). Am facut notificare cu drept de somatie prin care am comunicat drepturile banesti ce mi se cuvin conform sentintei, drepturi ce decurg din CIM , regulament intern si CCM aplicabil ( cel de ramura pentru ca firma , cu toate ca are peste 21 angajati nu are CCM la nivel de unitate ).
M-au dus cu vorba si... dupa implinirea celor 15 zile m-am trezit ca ei au trimis cerere de suspendare a hotararii civile i temeiul art.300 alin2 si 3 Codul de procedura Civila.

Nu prea inteleg ce suspenda ei atata timp cat nu am facut executare silita ?!dar... sper sa le fie respinsa aceasta cerere pentru a putea pune in aplicare sentinta.
E legala cererea lor atata timp cat executarea silita nu exista?

Am introdus si recurs pe capetele ce nu le-am castigat in fond , acelasi lucru au facut si ei dar doar pentru reintegrare si drepturile banesti ce decurg din rintegrare....
Au solicitat suspnedarea executarii silite a hotararii judecatoresti . Adica, daca instanta admite cererea punerea in executare a hotararii judecatoresti va fi suspendata.

Au depus cumva si cerere de contestatie la executare?
freeelis a scris:



Au depus cumva si cerere de contestatie la executare?


ceea ce au depus ei poarta urmatorul titlu:
"Cerere de suspendare a executarii hotararii civile nr..." este intemeiata pe art.300 alin2 si 3 Cod procedura civila si prin care doresc suspendarea a doar 2 puncte din hotarare puncte pentru care au depus si recurs.

"reintegrarea in postul detinut anterior" si " obligarea sc la plata despagubirilor echivalente cu... salarii"

apoi incearca sa motiveze cererea . Ce e interesant e faptul ca ei sustin ca mi se cuvine o suma care in fapt e eronata pentru ca nu corespunde hotararii si anume ei au calculat aceste despagubiri fara a aplica majorari si indexari si fara a-mi acorda cv tichete masa si CO. La cerere au atasat si notificarea mea in care apar calculele facute conform hotararii dar doar pana la o anumita data pentru ca nu mi se comunicase data reintegrarii efective urmand sa completez calculele la acel moment ( au fost calcule orientative).
Conform legii ei trebuie sa depuna o taxa care reprezinta un procent din suma pe care vor sa o opreasca de la executare... de care suma va tine cont instanta? Daca o vor plati in functie de suma lor , la termenul de judecata a acestei cereri un motiv pentru respingere ar putea fi si calculul gresit? Plus motivele neintemeiate ale cererii : daca nu va exista executare silita pana la termenul stabilit si care e inainte de cel al recursului nu isi au obiect contestatia facuta si ar trebui respinsa eu putand sa imi exercit acest drept dupa ...

Cireasa de pe tort vina acum... ei, in fapt au virat suma si au incercat sa ma reintegreze dar nu pe postul detinut anterior!!!

La termenul stabilit eu voi depune la intampinare si corespondenta avuta cu ei pe seama indeplinirii hotararii.

Ce sanse de castig mai au daca ei se contrazic ? Au indeplinit ( partial) hotararea ce doresc sa mai suspende? Eventuala executare silita a sumelor ce reprezinta diferentele dintre calcule? OK dar nu asta au cerut!
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
mamalui matei, utilizator
Cel mai bine ar fi fost sa fi facut o plangere pentru neexecutarea hotararii, in temeiul art. 261 si 262 din codul muncii.
Urmarirea penala care s-ar fi inceput in urma plangerii precum si o posibila condamnare a angajatorului suspenda si, respectiv, anula tot: recursul intimatei-recurente, contestatia la executare etc.

Alte discuții în legătură

Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru punerea in executare a sentintei? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, am intrat pe forumul de Dreptul Muncii, deoarece pe cel de executare nu mi s-a dat un raspuns pana acum. Va rog ajutati-ma cu un raspuns ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)