El vrea sa spuna ca sumele pe care le datoreaza nu sunt exigibile, adica nu sunt scadente. Scadenta reprezinta data la care trebuie platite datoriile, deci debitorul dvs. sustine ca sumele nu au ajuns la data la care trebuie achitate. Ma rog, nu prea inteleg explicatia lui...Executorul doar are in vedere o hotarare judecatoreasca, deci ce sustine el nu e clar, cel putin pt mine.
Tocmai asta e, ca nimeni nu a inteles.
Este vorba de pensia de intretinere a unui copil, care mananca, se imbraca, merge la scoala, are necesitati zi de zi, lunar....doar nu o fi scadenta cand acesta va fi angajat :).
Doamna, lasati executorul sa-si faca treaba si domnul nu are decat sa invoce ceea ce el crede de cuviinta. Astfel de cereri/explicatii/opuneri la executor nu pot opri executarea. Doar daca face contestatie la executare, instanta este cea in masura sa decida asupra opunerilor sale.
Instanta a stabilit o data anume cand el trebuie sa achite sumele lunare?
Instanta nu a stabilit nici o data, ci suma si perioada de la care incepe plata pensiei de intretinere, adica de la momentul cererii mele.
Solutia instantei de apel a fost urmatoarea:
"Admite apelurile. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Obligă reclamantul pârât la plata unei cotribuţii lunare de întreţinere în sumă de X lei, de la data formulării cererii reconvenţionale şi până la majoratul beneficiarului contribuţiei de întreţinere".
Acum urmeaza recursul, depus de tata. Nu cunosc inca data la care se va judeca.
Eu am investit solutia cu formula executorie (nu stiu daca e termenul exact...) si am cerut prin BEJ executarea.
Tatal a facut contestatie la executare, cu termen de judecata in august 2013.
Singurul lucru bun este ca de la primirea somatiei, adica acum 2 luni, plateste pensia intreaga.
La cererea de executare silita, instanta a stabilit "Admite cererea. Încuviinţează executarea silită, în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, pe raza sectorului X, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică astăzi".
Nu stiu ce a depus insa la dosarul de contestatie. Ceea ce am scris mai sus, este din ceea ce a depus la BEJ prin avocatii sai.
Avocat plecat din tara, dosar de executare silita in "stand-by" :(
Am tot citit si chiar intrebat, dar tot nu mi-e clar de ce contestatia s-a depus la un alt sector, nu cel care a incuviintat executarea, de ce termenul e atat de lung (luna august), de ce sumele care au fost gasite in conturile debitorului nu imi pot fi transferate pe motiv ca debitorul a depus la BEJ (si nu la instanta) o cerere de opozitie la distribuirea sumelor.