In plus, a depus la dosar pentru a fi scazute din suma restanta a pensiei, bonuri diverse (eugenii, biscuiti, cola, fise jocuri, intrari teatru, etc, probabil, caci nu sunt sigura, lucruri achizitionate strict in programul de vizita, in suma de cca. 5000 RON in doi ani, dupa cum zice debitorul (?!) ). Eu ma gandesc ca un copil este luat la program de parintele necustodian, tocmai pentru a-i face un program frumos, educativ, dar nu stiam ca sta in sarcina mea sa si platesc toata "distractia". Si mai mult, a fost depus un extras pentru o suma cheltuita in 4 zile din vacanta de vara (copilul a fost adus acasa dupa 4 zile caci nu a mai vrut sa stea, desi prin instanta are stabilite 2 saptamani), dar bani cheltuiti de 3 adulti (tatal biologic si bunicii paterni) si copilul. Ori si acesti bani trebuia sa-i consider ca fiind o parte din "pensia de intretinere" ?!
Sunt curioasa ce instanta ii va da dreptate si pe ce considerente.
Debitorul a depus contestaţie la procesul verbal de distribuire a preţului (Art. 570 C.p.c.) la care s-a primit termen in septembrie 2013 !!!! Aceasta contestatie este depusa la o alta judecatorie fata de cea unde a depus contestatia la executare (de fapt, s-a depus unde exista incuviintarea de executare silita).
Deci, am o contestatie la executare la o judecatorie in august 2013 si o contestatie la proces verbal de distribuire la o alta judecatorie in septembrie 2013, banii exista deja in contul BEJ si eu trebuie sa astept solutiile?
Am citit art. 570 si am constatat urmatoarele:
CAPITOLUL V
Eliberarea şi distribuirea sumelor realizate prin executarea silită
Art. 570
(1)Despre eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare, executorul va întocmi de îndată un proces-verbal, care se va semna de persoanele interesate care sunt prezente.
(2)Cel nemulţumit de modul stabilit pentru eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare poate cere executorului să consemneze obiecţiile sale în procesul-verbal, care poate fi contestat în termen de 3 zile. Contestaţia suspendă de drept eliberarea sau, după caz, distribuirea. Judecata ei se face de urgenţă şi cu precădere, cu citarea în termen scurt a părţilor.
Oare termenul "septembrie 2013" nu este prea lung ?!