avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme recuperare pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme recuperare pensie alimentara

Instanta de apel a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentara in suma fixa, incepand cu ianuarie 2011 si pana la majorat.
Debitorul nu a platit deloc pana in ianuarie 2012, iar din ianuarie 2012 si pana in prezent plateste doar o parte din suma stabilita.
Mentionez ca debitorul este angajat iar adeverinta cu veniturile sale este depusa la dosarul de stabilire a pensiei. Instanta nu a stabilit din oficiu poprirea pe venituri, astfel ca am apelat la un BEJ, pentru recuperarea sumelor in intregime (pensiile neplatite si diferenta din cele platite partial).
Debitorul a fost somat, dar a contestat executarea silita, prin "opozitie la distribuirea sumelor poprite din conturi", afirmand ca el a platit aceste sume, chiar mai mult.
In acest sens, a depus niste extrase de cont cu sume trimise anterior datei de la care instanta a stabilit plata pensiei, sume trimise la interval de 3-4 luni, in cuantumuri diferite.
Pe langa acestea, a depus si extrasele prin care arata ca a platit pensia exact in suma si perioada pentru care am si eu depuse documente (din care reiese clar ca a depus dupa un an si in sume mai mici).
De asemenea, a depus cateva bonuri de casa, din care reiese ca a cumparat cateva produse electronice, de care nu cunosc si mai ales copilul nu are cunostinta.
In ce masura are sanse sa opreasca executarea, sau mai bine zis, am vreo sansa de a recupera banii copilului meu?
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 17:13, 14 Februarie 2013
Opozitia nu suspenda executarea. Se consemneaza in proces verbal si este proba in contestatie. Nu stiu de ce nu vi se dau banii...A obtinut cumva suspendarea executorie?
Deocamdata nu a obtinut nimic. Ne-a anuntat prin avocatul sau ca va depune in instanta opozitie la distribuire. Banii au fost gasiti toti in conturile sale si suma exista deja la BEJ.
In plus, a depus la dosar pentru a fi scazute din suma restanta a pensiei, bonuri diverse (eugenii, biscuiti, cola, fise jocuri, intrari teatru, etc, probabil, caci nu sunt sigura, lucruri achizitionate strict in programul de vizita, in suma de cca. 5000 RON in doi ani, dupa cum zice debitorul (?!) ). Eu ma gandesc ca un copil este luat la program de parintele necustodian, tocmai pentru a-i face un program frumos, educativ, dar nu stiam ca sta in sarcina mea sa si platesc toata "distractia". Si mai mult, a fost depus un extras pentru o suma cheltuita in 4 zile din vacanta de vara (copilul a fost adus acasa dupa 4 zile caci nu a mai vrut sa stea, desi prin instanta are stabilite 2 saptamani), dar bani cheltuiti de 3 adulti (tatal biologic si bunicii paterni) si copilul. Ori si acesti bani trebuia sa-i consider ca fiind o parte din "pensia de intretinere" ?!

Sunt curioasa ce instanta ii va da dreptate si pe ce considerente.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
AlexStoica, utilizator
Debitorul a depus contestaţie la procesul verbal de distribuire a preţului (Art. 570 C.p.c.) la care s-a primit termen in septembrie 2013 !!!! Aceasta contestatie este depusa la o alta judecatorie fata de cea unde a depus contestatia la executare (de fapt, s-a depus unde exista incuviintarea de executare silita).

Deci, am o contestatie la executare la o judecatorie in august 2013 si o contestatie la proces verbal de distribuire la o alta judecatorie in septembrie 2013, banii exista deja in contul BEJ si eu trebuie sa astept solutiile?

Am citit art. 570 si am constatat urmatoarele:

CAPITOLUL V
Eliberarea şi distribuirea sumelor realizate prin executarea silită

Art. 570
(1)Despre eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare, executorul va întocmi de îndată un proces-verbal, care se va semna de persoanele interesate care sunt prezente.

(2)Cel nemulţumit de modul stabilit pentru eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare poate cere executorului să consemneze obiecţiile sale în procesul-verbal, care poate fi contestat în termen de 3 zile. Contestaţia suspendă de drept eliberarea sau, după caz, distribuirea. Judecata ei se face de urgenţă şi cu precădere, cu citarea în termen scurt a părţilor.

Oare termenul "septembrie 2013" nu este prea lung ?!

Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
AlexStoica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model solicitare preschimbare termen judecata AlexStoica AlexStoica Am un dosar de executare silita pentru recuperare pensie intretinere. Eu sunt creditorul. Debitorul a depus contestatie la executare, cu termen in iulie 2013 ... (vezi toată discuția)
Executare silita "oprita" de contestaþie la procesul verbal de distribuire a preþului (art. 570 c.p.c.? AlexStoica AlexStoica Contestatia la procesul verbal de distribuire poate opri executarea silita? Debitul este blocat in contul BEJ, acesta afirma ca nu poate transfera suma in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)