avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp in care sunt la dispozitia angajatorului , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp in care sunt la dispozitia angajatorului , considerat timp liber de catre acesta.

Lucrez la un post de politie iar problema e urmatoarea:
Se efectueaza serviciul de "permanenta" timp de 24 de ore intre orele 8-16 este program de lucru normal iar dupa orele 16 pana la ora 8 a doua zi se asigura interventia la evenimente de la domiciliu/resedinta. Conducerea considera ca intervalul 16-08 este timp liber desi in eventualitatea unui eveniment trebuie sa intervii in cel mai scurt timp , sa fii apt ,sa nu fi consumat alcool iar daca gresesti esti tras la raspundere. Din cele 24 de ore de "permanenta"" sunt luate in considerare ca timp muncit doar acele 8 ore (08-16) iar dupa ora 16 se considera ore suplimentare doar intervalul de timp in care intervii la un eveniment ( daca e cazul).
Cum sugerati sa procedez pentru a "atrage atentia"? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: acrem , utilizator 13:33, 3 Martie 2013
Cred ca este util de citit si acest articol:
[ link extern ]
freeelis:
sa inteleg ca.. ..anumite dispozitii/ordine..emise in cadrul IGPR pot avea prioritate in fata reglementarilor din Codul Muncii? Unde este prevazuta ..""exceptia"" asta? vreau sa ma documentez inainte sa ma ""iau de gat cu balaurii"" :)
Ca sa cititi ar trebui sa luati cursurile universitare din anul I de Facultate de Drept ... Este de principiu că legea generală se aplică în orice materie şi în toate cazurile, mai puţin în acelea în care legiuitorul stabileşte un regim special şi derogatoriu, instituind în anumite materii reglementări speciale, care sunt prioritare faţă de norma de drept comun, ce în astfel de situaţii se aplică numai unde legea specială nu dispune.

În caz de concurs cu legea generală, se aplică principiul “lex speciali derogat generali”.
ORDIN Nr. 577 din 8 august 2008

mai ales art. 25, 26 si art. 32.

art.32 precizeaza ca :
"(1) In perioada concediului de odihna, in afara programului de lucru zilnic si in zilele libere, politistul are dreptul de a se deplasa liber, oriunde in tara si strainatate, dupa comunicarea prealabila conducerii unitatii.
(2) Restrangerea dreptului de a circula liber in tara si strainatate, potrivit alin.(1), se sanctioneaza in conformitate cu prevederile legale.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie statutul politistilor carmenliv carmenliv care este cadrul legal care reglementeaza plata orelor efectuate in zilele de sambata si duminica, cat si a zilelor considerate sarbatori legale, cu un spor de ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte Alis C. Alis C. Care este baza legala pentru reglementarea programului de lucru atunci cand esti functionar public cu statut special? Cine se sesizeaza cu privire ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare/zile libere alexisp alexisp lucrez in sistem militar,program 24/48.pentru o tura libera (24 ore) mi se taie 40 ore din orele suplimentare efectuate,si nu am dreptul decat la o tura libera ... (vezi toată discuția)