avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de noapte

Care este baza legala pentru reglementarea programului de lucru atunci cand esti functionar public cu statut special?
Cine se sesizeaza cu privire la programul de lucru haotic si raportat lacunar in privinta politistilor?
Cel mai recent răspuns: Alis C. , utilizator 13:57, 30 Aprilie 2010
In afara prevederilor legii 330/2009 , mai sunt si ordinele emise de ministrul MIRA , insa , daca imi este permisa o gluma , nu ati auzit de munca patriotica ? Cam astfel se intampla in sistem acum .... si nu ai cui sa te plangi ....
Nu vi se pare un pic hilara si stupida situatia in care sunt unii dintre politisti (caci nu imi permit sa-i bag pe toti in aceeasi oala)?!
In conditiile in care acestia asigura ordinea si linistea publica, asigura respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, atat cat sunt capabili fiecare dintre acestia, nu era absolut firesc si de bun simt sa li se asigure sau sa le fie respectate si lor insisi aceleasi drepturi?!
Faptul ca se numeste functionar public cu statut special nu inseamna sa li se aplice prevederi sub cele uzuale, cum ar fi cele din Codul Muncii, Contractul Colectiv de Munca la Nivel National s.a.!
Intr-un asa context, de unde pana unde atat putere de munca si spirit civic asteptat pur si simplu..?!.:stunned:
Fiind functionarpublic cu statut special, mai intai se aplica legile speciale si apoi Legea nr.188/1999 si celelelate acte normative din domeniul legislatiei muncii.

CCMN nu este aplicabil in totalitate functionarilor publici.
Logic ca astfel se procedeaza! Insa eu subliniasem alt aspect si acela ca nu e firesc sa fii privat de anumite drepturi prevazute ca fiind general valabile, doar fiindca esti functionar public cu statut special! Acest statut nu inseamna ca iti ispasesti vreo pedeapsa ca sa se justifice privarea de anumite drepturi, cum se cade sa le aiba orice muncitor! Caci in definitiv, indiferent de ocupatia noastra suntem cu totii oameni si avem limite de ordin psiho-fizic, care isi pun amprenta in conditiile nerespectarii orelor de repaus, odihna sau timp liber, in ideea in care nu traiesti doar ca sa muncesti si mai ai si viata ta strict personala, familiala, sociala, care te solicita de asemenea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp in care sunt la dispozitia angajatorului , considerat timp liber de catre acesta. shakuri shakuri Lucrez la un post de politie iar problema e urmatoarea: Se efectueaza serviciul de \\"permanenta\\" timp de 24 de ore intre orele 8-16 este program de lucru ... (vezi toată discuția)
Prevederi legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice mbureac mbureac Vreau sa stiu si eu exact ce inseamna prevederile art. 83, anexa VI din Legea 153/2017, se refera la institutie sau la individ: Art. 83. – (1) Prevederile ... (vezi toată discuția)
Se acorda ajutoarele lunare prevazute de legea nr. 284/2010 cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care au iesit la pensie? rahova rahova In noua lege a salarizarii la Anexa nr.IV/2 scrie: DREPTURI SPECIFICE ACTIVITÃŢII DESFêURATE ÎN INSTITUŢIILE PUBLICE DE APÃRARE NAŢIONALÃ, ORDINE ... (vezi toată discuția)