avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intrebare referitoare la inmormantare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intrebare referitoare la inmormantare

Buna seara,

Am o întrebare puțin mai ciudata zic eu...
Am participat la o înmormântare unde soțul decedat a fost îngropat "deasupra" soției care era deja îngropată în același mormânt, care a fost săpat adânc pentru a putea fi puse 2 sicrie unul deasupra celuilalt, separate totuși prin niște scânduri...
Vreau sa știu dacă este ilegal dezgroparea mormântului în termen de mai puțin de un an de la înmormântarea precedenta, pentru a îngropa o a doua persoana în același mormânt dar deasupra sicriului deja existent.
Știu ca poate părea ciudat cea ce am scris eu mai sus dar nu am mai văzut asa ceva și sunt chiar curios dacă este legal cele menționate, mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:53, 3 Februarie 2013
Atata timp cat prin respectiva manevra nu este afectat primul "locatar",in conditiile in care administratia cimitirului a incuviintat inhumarea ,este procedura des intalnita
Am înțeles, mulțumesc mult pentru răspuns.
da, asa se procedeaza, adica Primus e ingropat cat mai adanc, astfel incat la momentul necesar sa se poata suprapune sicriul cu Secundus, fara a il deranja pe Primus in vreun fel.Groparii stiu asta, cand ajung sa dea de lemnele care ii despart pe cei 2 sau placa de beton dupa caz......se opresc din sapat si aia e groapa unde secundus va odihni for ever. Dar acum , tot legat de subiect care nu e deloc placut, am auzit ca mai nou nu poti umbla la decedat mai devreme de 9 ani , eu stiind ca era vorba de termen de 7 ani. Ma refer in special la cazurile in care ma mut sa zicem la la cluj la constanta si vreau ca cei decedati din familie sa ii aduc la cimitirul din constata unde m-am stabilit pe viata, sau la situatia in care o familie care are o singura groapa de cimitir si primus e decedat de 30 de ani si secundus de 7 ani, unul peste altul si vine si tertius ca asa e viata, familia poate cere deshumarea lui primus si secundus si "condensarea" osemintelor lui primus si secundus in acelasi loc al lui secundus, astfel incat tertius sa poata ""ocupa" cea mai de la suprafata sapatura de groapa ?stie cineva ceva in acest sens ?
scuze pt macabritate si indecenta, dar in viata te lovesti inevitabil si de astfel de lucruri
Nu e nimic ilegal in asta.Daca ar fi ingropat o persoana fara nicio legatura de rudenie in locul sotiei respectivului atunci se putea considera ca s-ar aduce atingere memoriei celui decedat.....oarecum.Profanarea presupune o pangaririe,a actiune din care reiese lipsa de respect fata de cele sfinte si fata de memoria decedatului.
Trebuie sa existe un regulament al cimitirului. De regula se afla la cei de la regiile de gospodarie locala sau chiar la primarie. Eu stiu ca timp de 7 ani nu e prea ortodox sa deranjezi somnul de veci dar daca situatia o impune iar politica cimitirului nu are nicio obiectie de ce sa nu-i lasi sa doarma impreuna si dupa moarte. Cine stie cum s-or fii inteles in viata...:hm::hm:

Alte discuții în legătură

Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Deshumare mai devreme roberto9 roberto9 buna ziua. As vrea sa stiu ce persoana este trasa la raspundere pentru o deshumare mai devreme decat cea de 7 ani. in cimitir avem 2 cavouri unul langa altul. ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa deshumez 2 morti dupa 12 ani si nu stiu cum se procedeaza matildavasilescu matildavasilescu As vrea sa stiu cum procedez pentru deshumarea a 2 rude dupa 12 ani deoarece tdoresc sa vand locul de veci. Sunt amandoi intr-un cavou cu 3 cripte, eu sunt ... (vezi toată discuția)