Am o întrebare puțin mai ciudata zic eu...
Am participat la o înmormântare unde soțul decedat a fost îngropat "deasupra" soției care era deja îngropată în același mormânt, care a fost săpat adânc pentru a putea fi puse 2 sicrie unul deasupra celuilalt, separate totuși prin niște scânduri...
Vreau sa știu dacă este ilegal dezgroparea mormântului în termen de mai puțin de un an de la înmormântarea precedenta, pentru a îngropa o a doua persoana în același mormânt dar deasupra sicriului deja existent.
Știu ca poate părea ciudat cea ce am scris eu mai sus dar nu am mai văzut asa ceva și sunt chiar curios dacă este legal cele menționate, mulțumesc.
eu tocmai acest aspect l-am dus in discutie.....ca nu mai e 7 ani , s-a marit termenul la 9 ani !
Ca pt a deranja somnul de veci al raposatului inainte de 7 ani oricum aveai nevoie de aprobari speciale ca altfel nu se putea si inainte. eu ce vorbesc spun din experienta proprie pe care prefer sa nu o dezvolt in public
mai nou nu poti umbla la decedat mai devreme de 9 ani
Se poate aproba deshumare si imediat dupa implinirea unui an de la inmormantare
Referitor la termen difera situatiile,functie de locul concret pamant sau cripta
Conditionat de locul de inhumare ,termenul de descompunere organixca este diferit in pamant cadavrul se descompune mai repede,in cripta mai greu
Mai este de luat in calcul natura solulului ,una este sa fie pamant lutos care nu permite contactul cu aerul situatie in care exista posibilitatea ca functie de procedura de imbalsamare -aspect esential,la interval de 7 ani sau chiar mai mult cadavrul sa fie foarte bine conservat
Sunt cunoscute cazurile de deshumare cadavre cu "vechime" care daca au suportat un tratament de imbalsamare adecvat,care dau ocazia rudelor sa isi revada defunctii intr-o stare neputrezita ,cu unghii si par crescut
Exista situatia in care in locul de inhumare exista surse de apa ,astfel incat cadavrul comporta comportament distinct conditionat de natura apei....
Sunt cunoscute situatiile decedatilor care sunt inhumati in mai multe sicrie zinc,sticla,lemn,care de asemenea se descompun mai greu fata de inhumarile in sicriile traditionale
Sunt cunoscute cazurile personalitatilor ,care beneficiind de un tratament adecvat,sunt conservate in stare perfecta,beneficiind periodic de tualetare