avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor public judiciar

O intrebare am daca beneficiez de ajutor public judiciar in cazul in care pierd procesul, sunt bun de plata??? Adica trebuie sa restitui ceva inapoi!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 22:07, 4 Februarie 2013
Da. Partea care a beneficiat de ajutor public judiciar si a cazut in pretentii, va fi obligata prin hotarare la suportarea sumei acordate cu titlu de ajutor public judiciar. ;)
Veti suporta cheltuielile legate de proces, conform art 274 din Codul de procedura civila.Cheltuielile de judecata sunt reprezentate de onorariul de avocat, de onorariul de expert si de taxa judiciara de timbru, indiferent ca a existat scutirea de la plata acestuia, in urma admiterii cererii de ajutor public judiciar.


Stiu caz concret in care in dispozitiv scrie clar ca respinge actiunea reclamantei si o obliga la x lei onorariu avocat catre parat. Cu apel (pe care reclamanta l-a si declarat din prima zi). In dosar reclamanta fusese scutita in totalitate de plata taxei de timbru care se ridica la suma de 14.611 lei ! Dispozitiviul nu mentioneaza nimic ca o obliga si la restituirea ajutorului public judiciar primit sub forma scutirii de la plata integrala a taxei de timbru !
sentinta e din decembrie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

taxa timbru judiciar carsteadana carsteadana buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti -1 daca am fost scutita la plata taxei de timbru deoarece am dovedit lipsa veniturilor , la sf procesului de ... (vezi toată discuția)
Referitor la plata taxei judiciare de timbru zetics78 zetics78 Buna ziua stimati forumisti, doresc o lamurire din partea Dvs. vis-a-vis de plata taxei de timbru judiciar, in urmatorul context : Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata Adrian 74 Adrian 74 Buna ziua.In cazul unui partaj judiciar unde reclamantului i sa perceput suma de 4470 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat in ... (vezi toată discuția)