avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua ,
Am de facut un act de comodat, as vrea sa va intreb, unde trebuie sa ma duc la notar sau la un avocat , este la fel de valabil ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:38, 4 Februarie 2013
Contractul de comodat se poate incheia intre parti, sub semnatura privata si nu trebuie incheiat la notar sau avocat.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Contractul de comodat poate fi atat atestat de catre un avocat, cat si autentificat de catre un notar. Mergeti unde va este dumneavoastra mai usor si, totodata, unde vi se pare mai bine din punct de vedere financiar. La oricare din cele doua variante, contractul are valabilitate si legalitate. Cu stima.
la notar vă costă între 150-200 RON (+TVA).Principalul, îl constituie înregistrarea lui de către comodant la ANAF (în 15 zile de la încheiere).Se poate face și de către cei interesati și nu obligatoriu la notar (condițiile contractuale dintre părti contează).
Varianta mea de raspuns nu mai este valabila, domnule avocat @mariusinho? Eu asa aveam cunostinta.
Stimata doama Gabrielle Monique, varianta dumneavoastra este perfect valabila. Eu am raspuns la intrebarea domnului, asemenea si dumneavoastra. Eu am raspuns domnului, privitor la valabilitatea actului, in sensul ca mai greu poate fi contestat din punct de vedere al legalitatii un act atestat sau autentificat, decat un inscris sub semnatura privata. Cu stima.

Alte discuții în legătură

Model (corect )de contract de comodat luminik luminik As vrea sa-mi dea cineva avizat un model de contract de comodat .Mentionez urmatoarele:Vreau sa infiintez o asociatie si o sa aiba sediul intr-o camera din ... (vezi toată discuția)
Termen contract de comodat Dispozitiile finale dintr-un contract de comodat prevad ca acesta este "redactat si atestat de dl avocat X, astazi, 22.06.2004, in 3 exemplare...", iar pe ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat taie taie Buna ziua, Am o nelamurire: o persoana fizica detine un spatiu, proprietatea sa ,pentru activitate comerciala.Aceasta persoana are o societate comerciala si ... (vezi toată discuția)