avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca

Poate un contractual sa-si suspende contractul de munca pentru a lucra la cabinetul unui demnitar ales.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 6 Februarie 2013
Da, se poate acest lucru ...
amfir a scris:

Poate un contractual sa-si suspende contractul de munca pentru a lucra la cabinetul unui demnitar ales.
Multumesc anticipat.


Va rog , exista baza legala.
Art.54 C.mun. : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Art.6 alin.7 : În cadrul birourilor se pot angaja personal cu contract de muncă pe perioadă determinată, potrivit nomenclatorului funcţiilor prevăzut în anexa nr. 5, sau colaboratori, pe bază de contract civil, conform modelului prevăzut în anexa nr. 7, cărora li se stabilesc atribuţii şi răspunderi potrivit legii. În cazul angajării pe baza unui contract de muncă pe perioadă determinată, conform modelului prevăzut în anexa nr. 6 şi statutului deputaţilor şi senatorilor, încadrarea se face prin ordin al secretarului general al Camerei Deputaţilor/Senatului, după caz, la propunerea deputaţilor/senatorilor în cauză. Cererea de încadrare în muncă pe durată determinată vizată de secretarul general al Camerei Deputaţilor/Senatului se va depune la Direcţia pentru resurse umane şi salarizare, respectiv la Direcţia resurse umane şi paşapoarte, anterior începerii raporturilor de muncă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 8.
- Hotararea nr.1 din 30 mai 2006 a Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare aferente cheltuielilor efectuate de deputaţi şi senatori în circumscripţiile electorale -
Art.6 , alin 7-din ce legislatie

Ce document trebuie sa depun la sediul primariei in cadrul careia eu lucrez , pentru a putea sa-mi suspend contractul de munca pe perioada cat are mandatul deputatul la cabinetul caruia voi activa pe baza de contract de munca pe perioada determinata.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. art.6 alin.7 din Hotararea nr.1 din 30 mai 2006 a Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare aferente cheltuielilor efectuate de deputaţi şi senatori în circumscripţiile electorale

2. Depuneti o cerere de acordare a concediului fara plata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie - organizare zerognost zerognost Care e legislatia care reglementeaza cum functioneaza un cabinet de parlamentar (cate persoane poate angaja, pe ce functii, pe ce salarii, ce statut au acesti ... (vezi toată discuția)
Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale allexall7777 allexall7777 Legi facute de parlamentari care incalca drepturile la egalitate de sansa. Asa cum prevede Constitutia Romaniei, Art.37, Dreptul de a fi ales, intrunind ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)