avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modalitati legale de depunere a intampinarii pentru a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modalitati legale de depunere a intampinarii pentru a preintampina acordarea unui termen pentru studiu.

Am o sentinta favorabila iar paratii au facut recurs. Doresc sa -mi spuneti daca pot sa trimit recurentilor intampinarea la recurs prin posta pentru a nu cere amanare pentru studiul intampinarii iar la tribunal sa o depun personal la registratura.
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 15:41, 5 Februarie 2013
Puteti sa faceti asa cum v-ati propus, sau puteti sa o depuneti la registratura instantei, in suficiente exemplare, cu cel putin 5 zile inainte (termenul legal) - ar fi bine cu 2-3 saptamani, daca aveti timpul necesar, urmand ca la termenul de judecata sa va opuneti la acordarea unui alt termen, motivand ca au avut suficient timp sa studieze intampinarea. Cu stima.
Multumesc frumos.
Asi mai avea o intrebare si anume daca depun la registratura instantei cu 3 saptamani inaintea primului termen, ma pot opune la acordarea unui alt termen, motivand ca au avut suficient timp sa studieze intampinarea cu precizarea ca recurentii sunt in alta localitate.

In principiu, da, va puteti opune, insa instanta are "ultimul cuvant". De obicei, ce se depune prin registratura, instanta comunica prin posta ori agent procedural (in functie de situatie), insa se poate si ca acestea sa ramana la dosar pana la termenul de judecata. Daca spuneti ca recurentii sunt din alta localitate, aflati adresa lor exacta, trimiteti-le intampinarea prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si pastrati recipisa postala si confirmarea (cand vi se va intoarce) si, totodata, depuneti si prin registratura in suficiente exemplare, pentru siguranta dumneavoastra. Astfell, veti avea sansa sa va judecati la urmatorul termen, daca nu se ivesc alte incidente procedurale. Cu stima.
Si eu recomand a se depune la registratura instantei cu numar de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la recurs soare victor soare victor va rog mult un mic ajutor. pana pe data de 26 feb[ziua judecarii recursului] trebuie sa depun intampinare. va rog sa-mi spune-ti unde trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)