avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune schimb obiecte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune schimb obiecte

Buna ziua.
In urma cu 5 zile am convenit cu o persoana sa face schimb prin curier. Eu am trimis un [editat] telefon origina, iar el trebuia sa imi trimita un laptop. Am ridicat coletul, si cand am ajuns acasa, l-am desfacut si era o placa de lemn.
As merge sa depun plangere. Darcei de la curier ma sfatuit sa nu depun, deoarece persoana nu pote fi trasa la raspundere, si voi cheltui multi bani pe avocati
Problema este ca eu nu am facut listing la colet, si nu am declarat valoarea. Curierul a refuzat sa ma despagubeasca, deoarece nu pot demonstra ce era in colet.
L-am sunat pe tepar, iar acesta a zis ca el mia trimis leptop,si ca are martori, si ca ma da in judecata daca il stresez.
Va rog sa ma indrumati ce pot sa fac.
Cei de la curier mi-au spus ca au mai fost asa cazuri,dar politia nu se implica deoarece eu nu pot aduce probe certe ca teparul mi-a trimis un lemn,si nici ca eu i-am timis telefonul. Ce sa fac.pe ce cale sa ,erg? opc? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:23, 8 Februarie 2013
Formulati urgent plangere penala. NU va faceti probleme ca stresati un infractor care probabil din astfel de activitati isi asigura supravietuirea.
Daca mai aveti factura de la telefon sau vreo dovada cum ca dumneavoastra sunteti propietarul de drept, faceti plangere de inselaciune iar pe baza imei-ului si al gps-ului din telefon sunt 80% sanse sa vi-l gaseasca politia romana. Iar daca il vor gasi in posesia inculpatului si mai bine pentru ca atunci s-ar dovedi inselaciunea.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Interventie moderator: Pentru aceeasi problema va rog sa ramaneti la topicul deja deschis. Multumesc

Buna ziua.Revin cu aceeasi problema.

Astazi a fost la politie persoana care mi-a dat teapa,si a declarat ca in coletul lui(cel care l-am primit eu) erau doua sticle de apa,iar ca el a trimis ce trebuia.

Politia mi-a zis ca se baza pe faptul ca am teparul va recunoaste ca mi-a trimis altceva,dar nu a fost sa fie...

Politistul mi-a spus ca cel mai probabil se va dispune NUP,din cauza lipsei prejudicului,sau al tor probe concludente.

Am discutille pe mess si email.
Mentionez ca teaprul a recunoscut ca atunci cand a desfactut coletul primit de la mine,era singur.Problema e ca la fel eram si eu....

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi urgent,ce probe as putea sa aduc rapid.

Cei de la curier imi tot spun ca trebuia sa ambalez coletul d efata cu ei sa fac listing.va rog mult sa ma ajutati urgent.




avocat_bogdan_marinescu1975 a scris:

din pacate au dreptate cei de la curierat, nu cunosc speta expusa mai pe larg probabil anterior de dvs dar in prezent la politie aveti toate sansele unui NUP, mai puteti aduce ca probe acte specifice din contabilitatea dvs in fata instantei civile


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat mai pot face ceva ? Anonymous94 Anonymous94 Salut ,acum 5 zile am trimis prin posta romana un iphone 4 si trebuia sa primesc un samsung galaxy s3 dar nu am primit nimic ..mai pe scurt eu am trimis ... (vezi toată discuția)
Urgent.raspunde curierul chitanta nesemnata? derb derb buna ziua. am trimis un colet prin curier unei persoane acea persoana si-a pierdut telefonul exact in ziua in care a sunat curierul,si a raspuns persoana ... (vezi toată discuția)