avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Înregistrare blog de nisa la OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Înregistrare blog de nisa la OSIM

Buna ziua,

As vrea sa va intreb care ar fi cea mai buna metoda de inregistrare a unui blog de nisa la OSIM, mai exact pe ce clasa?

Exemplul este fictiv ca si nume / domeniu, dar respecta structura la care ma refer:

Blogul denumit "Juristpassion" cu sloganul "In cautarea unei legislatii moderne" aflat pe domeniul de internet juristpassion.ro, ce are ca scop interactiunea online cu publicul pe teme juridice, isi doreste inregistrarea la OSIM a marcii astfel incat sa fie sigur ca nicio alta persoana nu va putea uza in vreun fel de slogan sau de numele "juristpassion" ori de variatiuni ale acestui nume (gen magazinul online de carti juridice "juristpassion shop"), pentru a promova materiale online sau fizice cu continut juridic.

INtrebari:

1. Inregistrarea marcii si a sloganului se va face intr-o clasa dedicata mijloacelor electronice sau intr-o clasa dedicata juridicului?
2. Banuiesc ca adresa de internet nu conteaza in niciun fel la inregistrare, primand marca si sloganul, deci nu voi inregistra si "juristpassion.ro la OSIM". Dar daca apare un site de internet pe teme juridice cu numele "juristpasiune.ro" sau "juristpassionat.ro" sau "juristpasione.ro", ma pot folosi de inregistrarea la OSIM pentru opozitia marcii? Si aici se repeta intrebarea 1 - in ce clase trebuie facuta inregistrarea ca sa fiu acoperit?

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Lyvyoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:12, 22 Februarie 2013
Buna ziua,
1. Inregistrarea se face pentru ambele clase.
2. Aici, intrebarea este usor confuza...eu am inteles ca doriti sa inregistrati ca marca "juristpassion.ro" + slogan. Poate va referiti doar la "juristpassion" si n-am inteles eu bine...oricum, pentru o acoperire completa este recomandabil sa faceti 2 inregistrari: una pentru slogan si una pentru "juristpassion.ro" sau "juristpassion".

Mult succes!
Multumesc,
Eu cautam practic solutia cea mai "compacta" pentru ca nu dispun de fonduri prea mari. Totusi am vazut ca inregistrarea unei clase costa 180 de lei, deci nu vorbim de sume exagerate.

Daca intrebarea 2 a fost stufoasa, o pot traduce astfel - odata inregistrat la ROTLD, domeniul .ro imi apartine pe viata, deci nu cred ca este nevoie sa intre si la OSIM.

Dar daca as inregistra "Juristpassion - In cautarea unei legislatii moderne", in ambele clase, nu ar fi mai ok? Adica in acest caz poate sa inregistreze altcineva, separat, doar "Juristpassion" sau doar sloganul si sa intre pe internet cu asemenea marca, doar pentru ca eu am inregistrat la un loc numele si sloganul?
Buna ziua, inregistrarea la ROTLD va da un drept de folosire si nu un drept de proprietate. Daca exista inregistrata marca "juristpassion" pe aceleasi clase ca ale dvs, anterior datei la care veti depune cererea de marca, titularul marcii va poate cere anularea numelui de domeniu.
Avan in vedere ca s-a schimbat legislatia nationala, oricine poate depune orice la OSIM, nu se mai face examinare pe motive de drepturi anterioare. Titularii marcilor trebuie sa-si apere marcile, respectiv sa urmareasca buletinele celor 3 institutii care dau protectie pe teritoriul Romaniei.
Deci dubla inregistrare recomandata in mesajul anterior are sanse mai mari sa va apere in cazul unor depuneri ulterioare.
Mult succes!
Trebuie sa luati in seama ca produsul in sine e mai important decat numele produsului. De exemplu daca va inregistrati marca Blog rosicrucian, altcineva poate inregistra marca Blog pentru rosicrucieni sau Un altfel de blog rosicrucian. Marca nu ofera monopolul asupra nisei, ci doar protejeaza numele blogului. De exemplu cineva poate inregistra Avocatgrid.ro sau Avocatclub.ro, dar daca toata lumea stie ca mai util e Avocatnet.ro, vor frecventa in continuare acelasi website. Alt exemplu, daca functionara de la camera de comert ar fi stiut matematica, noi am sti azi de Googol in loc de Google. 1e100.net e un domeniu al Google, care este notarea matematica a lui googol.net.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domeniu cu numele meu folosit de alte persoane matildat matildat Buna ziua, Acum cateva luni mi-a expirat domeniul pe care mi-l inchiriasem cu numele meu. Cand am vrut sa il reinnoiesc am descoperit ca a fost inchiriat in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare domeniu internet la osim Del126 Del126 Buna! Am doua domenii de internet inregistrat la ROTLD, sa le spunem Exemplu-Locatie.ro si ExemluLocatie.ro Domeniile sunt folosite, cu mai mult sau mai mare ... (vezi toată discuția)
Verificare exclusivitate marca di-giv di-giv Cum pot verifica daca o marca este exclusiva? (vezi toată discuția)