avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract de internet/telefonie pe adresa mea , dar cu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract de internet/telefonie pe adresa mea , dar cu alt nume

Buna ziua,
Sunt abonat al unei firme de internet/televiziune/telefonie ( RDS ) . In urma cu 2 luni , am gasit in cutia mea postala un plic cu o factura , pe adresa mea , dar cu alt nume trecut la destinatar . Cand am solicitat telefonic informatii , mi s-a comunicat sa imi platesc facturile si " ca in rest ce treaba am eu " . I-am spus frumos domnisoarei ca mi se pare normal sa cer lamurir , dar ea una si buna " sa-mi platesc facturile ca nu o sa fie nici un fel de probleme " . Bineinteles , am facut contrariul . Nu am mai platit nici o factura , iar acum , am fost contactat de catre cineva de la departamentul juridic al lor , care mi-a spus ca daca nu platesc pana la sfarsitul acestei luni , se va trimite dosarul in instanta . I-am spus si doamnei care este problema , iar ea mi-a raspuns foarte vag , sa-mi rezolv aceasta problema cum stiu eu , dar daca nu platesc facturile , ea trimite dosarul in instanta . Intrebarea mea e care ar fii pasii de urmat ? Cui ar fii indicat sa ma adresez ? M-am gandit sa fac o sesizare in scris la sediul lor , sa astept raspuns . Sau ar fii mai bine sa ma adresez direct OPC-ului/instantei ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:38, 6 Februarie 2013
1) de cand v-ati abonat la aceasta retea de TV-tel-net?
2) Trebuia sa mergeti la sediul lor cu factura aceea si cu C.I. a dvs ptr a reglementa situatia.
3) Deci vi s-a spus ca o sa trimita dosarul in instanta. In aceasta situatie eu as dormi linistit,ptr.ca daca trimit doarul in instanta,ar trebui sa trimita pe numele persoanei din factura,asadar citatia nu va veni pe numele dvs, Asadar sa apara persoana care figgureaza in factura.

Concluzia ar fii asa: Faceti o cerere / declaratie,scrieti acolo situatia neplacuta,si mergeti la sediul RDS&RCS,dati cererea dvs la registratura si cereti-le un nr.de inregistrare. Ei sunt obligati sa va raspunda in scris in termen de o luna.
Cu acel raspuns va puteti apara daca veti avea probleme in instanta. Chiar daca nu va raspunde la petitia dvs,ar fi bine sa pastrati nr.de ordine inregistrat ca sa aveti dovada ca ati facut tot ce ati putut. Sa faceti o copie xerox de pe declaratia care o veti duce la registratura la ei

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Tarzan2012, utilizator
Poate m-am exprimat gresit . Sunt abonat de mai multa vreme, timp in care am primit facturi ( in masura in care se primesc facturile de la ei ..... pe numele meu ) si le-am achitat . Situatia aceasta a aparut in urma cu 2 luni , cand , pe langa factura pe numele meu , am mai primit o factura pe aceeasi adresa ( unde eu sunt unic proprietar , chiar primul proprietar si nu am avut niciodata chiriasi ) dar cu alt nume .
Mi-am dat seama inca de la inceput ca asa stau lucrurile cum v-ati exprimat acum a 2 oara,si ma bucur ca ati dat mai multe detalii. Totusi am sa va pun o intrebare,dar si sugestii :

1) Persoana juridica angajata de RDS&RCS v-a sunat personal prin care v-a somat sa platiti factura cealalta? V-a spus si pe ce nume este factura emisa?

2) Este posibil ca operatorii de la RDS&RCS cand au facut contract de tv-telef-internet pe numele persoanei celelalte,sa fi gresit datele domiciliului,asa se explica ca ar fi o persoana abonata,dar ca factura in loc sa vina direct la persoana respectiva,vine la adresa dvs din vina operatorilor RDS&RCS.

3) in situatia dvs as avea doua variante:
a) Sa merg la sediul lor in care sa le inmanez plicul cu factura aceea,in care sa le arat si factura dvs,si sa le arat ca este imposibil sa vina 2 facturi pe aceeasi adresa,cand de fapt acolo locuiti doar dvs. E datoria lor sa verifice si sa vada ca au gresit.
b) As sta linistit,mi-as vedea de treburile mele,ei pot sa trimita cate facturi vor pe adresa dvs dar pe alt nume,iar ei vor soma si vor da in judecata pe persoana aceea.......,insa ei sunt obligati sa caute pe persoana respectiva,vor vedea pana la urma ca au gresit operatorii facand abonament unei persoane,dar cu greseala de adresa.

Alegerea variantei va apartine,nu e greseala dvs.ca facturile unei alte pers.vine la dvs,ci e greseala lor,ei trebuie sa remedieze cazul.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Tarzan2012, utilizator
Daca serviciul va este facturat de doua ori iar dvs. va achitati de obligatii nu ar trebui sa va faceti nicio problema.
ANPC nu are cu ce sa va ajute, instanta... ce sa le faca?

Cele doua variante sugerate de Tarzan2012 sunt in regula, eu as alege sa merg la sediu cu o copie dupa contract + copie dupa o factura care imi apartine + factura cu numele gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rcs-rds suspecta de fals in inscrisuri sub semnatura privata ContSters164969 ContSters164969 -in data de 10.08.2010, am fost contactat telefonic de catre un reprezentant al firmei RCS-RDS, care imi aducea la cunostinta faptul ca am un numar de ... (vezi toată discuția)
Rcs-rds, noutati ContSters164969 ContSters164969 ASTA E POVESTEA.... \"-in data de 10.08.2010, am fost contactat telefonic de catre un reprezentant al firmei RCS-RDS, care imi aducea la cunostinta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Rcs-rds CasianaOlteanu CasianaOlteanu Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu o problema. In data de 29.09.2010 m-am prezentat la rcs- rds pentru a deveni abonata. am complectat contractul ... (vezi toată discuția)