avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum platesc CAS?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum platesc CAS?

De cateva luni lucrez de acasa pentru niste clienti americani (web design, programe informatice, suport tehnic). M-am hotarat sa plec de la firma la care sunt angajat si sa continui sa lucrez numai pentru clientii americani. As vrea sa stiu care e cea mai simpla metoda sa platesc in continuare contributia la asigurarile sociale, asigurarile de sanatate etc. pentru a beneficia de aceste asigurari. PFA, firma, contract individual cu Casa de asigurari?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CarmenSamson , utilizator 21:04, 3 Martie 2005
stai linistit ca nu te ia nimeni la intrebari nici de unde ai bani, nici de ce primesti bani. Doar daca primesti sume de peste 10000euro. Esti luat in evidenta...Poti sa-ti faci un srl, neplatitor de tva, platitor de impozit pe profit 16%. Impozitul il platesti trimestrial.
Anilad
E o solutie buna sa-ti faci un SRL. Poti factura acele servicii pe care le prestezi, facturi nepuratatoare de TVA pentru extern. Acele INVOICE-uri... Care nu sunt obligatoriu sa ajunga la americani. Doar ca tu le-ai facturat. Problema se va pune insa la un alt aspect. Trebuie sa faci contracte cu cei carora le facturezi, pentru a se justifica veniturile... Daca optezi pentru SRL, atunci iti poti deduce si anumite cheltuieli... Dar nu e necesar.
Sfatul meu, pentru ca sunt contabil de meserie, este ca te complici prea mult... Si nu stiu daca merita...
Daca vrei nr. meu de mobil, sa discutam mai pe larg, te rog sa-mi trimiti mesaj privat. Free...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit colaborare firma sua dragos_ dragos_ Buna ziua, Mi-am facut pfa cu norma de venit. Colaborez ocazional cu o firma din sua si canada. Acestia trimit banii prin Western Union. E ok daca le emit ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)