avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca aplic tva la incasare automat pt facturile emise catre client tva se colecteaza in momentul incasarii total sau partial. In cazul furnizorului indiferent daca acesta aplica sau nu tva la incasare, tva se deduce in momentul in care platesc ?
La facturile a caror plati sau incasare se face numerar atunci se trece direct pe 4426 sau 4427 fara a mai lucra cu 4428? Pentru platile facute cu card firma ce apar pe extras se inregistreaza prin 4428 si la plata se trece prin 4426 chair daca este in aceasi luna plata ( factura din data de 03.01.2013 si plata apare pe extars 05.01.2013?)

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Lizuca12, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamurire tva incasare Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Ajutati-ma va rog cu cateva nelamuriri. Daca firma aplica sistem tva incasare ce livreaza inregistreaaza 4111=% ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare numerar-noutati? Doina B Doina B Buna ziua! Firma la care lucrez aplica TVA la incasare. Se lucreaza astfel: atat facturile de achizitie cat si cele emise catre clienti(persoane ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de tva la incasare Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire legata de aplicarea corecta a TVA-ului la incasare: In primul rand firma despre care vorbesc este persoana impozabila care aplica TVA-ul la ... (vezi toată discuția)