avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme FISC
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme FISC

Mama mea a decedat fiind restanta la fisc cu impozitul pe venit (suma totala de aproximtiv 2400 lei). Era persoana fizica autorizata. Am fost avertizat sa platesc aceasta suma. Vreau sa stiu daca am vreo obligatie legala ca urmas al mamei mele sa platesc aceasta datorie. Mentionez ca in urma decesului am mostenit un apartament pentru care inca nu am facut o succesiune. Imi vor putea fi create neplaceri in legatura cu succesiunea daca nu achit acel impozit al venitului mamei mele? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:09, 13 Februarie 2009
Cand acceptati o succesiune, acceptati si activul si pasivul acesteia, acceptarea nu poate fi facuta numai in parte.

Deci, impreuna cu apartamentul, primiti "la pachet" si impozitul pe venit, pe care veti fi obligat sa-l achitati.

Desigur, nimeni nu poate fi obligat sa accepte o mostenire!
De vreme ce acceptati mostenirea dupa mama, acceptati atat activul, cat si pasivul.
Deci va trebui sa platiti acel impozit neachitat de catre mama dumneavoastra. Nu este neaparata nevoie sa-la chitati pana la dezbaterea mostenirii, dar trebuie sa-l recunoasteti la dezbaterea succesiunii si sa fie trecut in calculul masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Mostenire/succesiune Nvi1234 Nvi1234 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: Suntem 5 frati. Tatal nostru a decedat acum mult timp, cand unii dintre noi erau minori. Acum cativa ani a decedat si ... (vezi toată discuția)