avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat?

Buna ziua,
Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne preseaza si ne ameninta pe cei din familie,o mama si 2 copii,ca noi trebuie sa platim creditul mai departe.Dar intrebarea este,daca acest credit a fost eliberat doar pe baza unei adeverinte de salariu si un buletin,la un imprumutat solidar,fara ca cei din familie sa-si dea acordul,semnatura sau date personale,suntem noi acum obligati sa continuam plata acestuia?!Marea problema a noastra este ca nu avem posibilitati financiare,mama nu are nici un venit,tatal nostru era singurul salariat,care oricum isi dadea intreaga pensie pe rata si tot nu reusea sa o acopere integral...
Ma ajutati va rog,cu un raspun,un sfat ceva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 16:06, 10 Aprilie 2014
Legal nu vă pot executa decât după ce veți dezbate succesiunea după defunctul tată.
În măsura în care există un girant va fi executat acela.
Căutați o carte despre teoria riscului contractului și în momentul în care vă mai sună citițile din ea.
Verificați dacă nu cumva a existat o poliță de asigurare în caz de deces.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
ContSters318277, utilizator
Condoleante
Referitor la creditul neachitat,studiati atent contractul de imprumut
Verificati temeinic eventuali garanti
Conform norme in vigoare,mostenitorii prin acceptarea masei succesorale accepta concomitent atat activul=bunurile lasate de defunct dar si pasivul=datoriile
Daca a avut proprietati imobiliare pe numele lui care sa va ramana mostenire este o problema, asa cum a spus si @ynocentta prin succesiune se accepta si bunurile si datoriile. Daca nu a avu nimic pe numele lui nu ar trebui sa va ingrijorati sau daca a avut un bun cu o valoare redusa, de exemplu, o masina veche de peste 10-15 ani, faceti renuntare la mostenire si sa o ia banca.
nu exista giranti,iar ca mostenire este casa,care este de fapt pe numele tatalui dar si al mamei....intrebarea este:ne va obliga banca sa dezbatem taxa de succesiune?
Cereti un duplicat dupa contractul semnat de catre dvs cu banca si sa va interesati daca tatal dvs a avut asigurare de viata, daca a avut asiguratorul plateste acel imprumut daca nu are asigurare ,dupa ce s-a facut succesiunea si o acceptati pentru ca e casa in care stati banca va da in judecata fie pentru a i se inapoia toata suma fie ajungeti la un acord si cineva preia datoria.Sfatul meu este daca nu are asigurare mama sa vanda casa sa plateasca suma si cu restul de bani sa cumpere o alta casa daca este posibil financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca maryusik_pdr maryusik_pdr buna ziua.tatal meu a avut o rata la banca si a platit-o cat timp a trait si el acum a murit.deci el cand a facut rata la banca nu i-a trebuit nici girant nici ... (vezi toată discuția)
Debit restant florinine florinine am o mare problema acum un an tatal meu a facut rata la bcr el acum a decedat si aasigurarea lui nu a despagubit bani datorati.noi acum am ramas 3 frati eu ... (vezi toată discuția)
Datoriile tatalui decedat barnasorina barnasorina Buna ziua.Acum 3 luni tatal meu a decedat,avand datorii la banca. Deja cei de la banca incep sa ne hartuiasca pe mama vitrega si pe mine,ca trebuie sa platim ... (vezi toată discuția)