avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Transformare uscatorie bloc in garsoniera
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Transformare uscatorie bloc in garsoniera

Buna ziua,
As avea nevoie si eu de un sfat la urmatoarea problema cu care ma confrunt:

Locuiesc la parterul unui bloc, si am un perete comun al domitorului cu fosta uscatorie a blocului. Aceasta din urma a fost vanduta de catre Asociatia de proprietari catre o persoana fizica,inainte sa cumpar eu apartamentul. Persoana respectiva a transformat-o in garsoniera, a estins-o etc, si apoi a revandut-o.

Problema este ca si-a tras instalatiile de apa si si-a amenajat baia pe peretele comun cu dormitorul meu.Si de aici problemele: zgomotul foarte puternic cand se da drumul la apa,igrasie etc. Proprietarul mi-a inchis politicos usa cand i-am spus despre asta si mi-a zic sa-i fac reclamatie, ca el e proprietar si n-am ce sa-i fac.

Intrebarea mea ar fi urmatoarea: este permis ca intr-un bloc instalatiile de apa sa fie trase pe un perete comun cu un dormitor?Cine reglementeaza modul in care se fac aceste racordari, extinderi.,,adica unde trebuie sa ma adresez ca sa rezolv problema?
Mentionez ca din cei 4 pereti ai uscatoriei(garsoniera) cel pe care s-a tras apa este singurul comun cu alt apartament, ar fi putut sa traga pe oricare alt perete fara sa deranjeze pe nimeni...
Am intrebat administratorul care..a ridicat din umeri si mi-a spus..sa ne intelegem intre noi!!!
Poate daca l-ar trezi si pe dansul zgomotul apei de 3 ori pe noapte cum ne trezeste pe noi, avand si copil mic, ar gasi alt raspuns, dar asa...apelez la dvs.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: brianam , utilizator 15:51, 13 Februarie 2014
Sunt multe ciudatenii si din constructia blocului, dar cand se fac modificari in afara proiectului!
La noi in bloc avem un apartament care are peretele de la dormitor comun cu bucataria vecinului, iar sufrageria aceluiasi apartament are peretele comun cu bucataria si wc de servici al altui apartament.
Daca vecinul care a facut garsoniera din uscatorie are toate aprobarile necesare nu aveti ce sa faceti, cred ca acest lucru s-a intamplat cu multi ani in urma, acum nu se mai pot vinde spatiile comune!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
ContSters241232, utilizator
Nu stiu exact cand s-a instrainat uscatoria, dar sunt cel putin 3-4 ani..De unde se iau acele aprobari? De la primarie? Nu pot fi contestate cumva?
Conform Deciziei CCR 1514 / ian.2012 nici o parte din proprietatea comuna nu se poate vinde
Spatiul modificat este inregistrat in cartea tehnica a imobilului ,autoritatea fiscala si la OCPI ?
Scuzati-mi necunoasterea aspectelor tehnice si legale, ideea ar fi sa stiu cine a avizat proiectul tehnic cu amplasarea baii pe perete comun cu dormitorul meu, si cine a aprobat racordarea la instalatiile de apa si canalizare..
De ce nu mergeti si sa intrebati la primarie, serviciul control in constructii ?. Daca exista sau nu vreun proiect de amenajare spatiu, acolo aflati. Daca exista proiectul sa va arate si cine a aprobat amenajarea interioara.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am achizitionat de curand o uscatorie. problema e ... garetbora garetbora Buna ziua. Am achizitionat de curand o uscatorie. Problema e ca nu am racordare la apa si canalizare. Iar conductele de apa si canalizare nu trec prin perete ... (vezi toată discuția)
Detin o uscatorie intr-un bloc, ce pot face cu ea? garetbora garetbora Ce fac cu uscatoria? Detin o uscatorie intr-un bloc, ce pot face cu ea, sta inchisa. Daca nu am apa nu am ce sa fac cu ea. Si nu e ok sa platesc intretinere si ... (vezi toată discuția)
Demolare pereti in apartamet chinookwind chinookwind Buna ziua! Va rog sa ma indrumati unde pot face o sesizare in legatura cu demolarea unor pereti ai unui apartament din blocul in care locuiesc. Nu s-a ... (vezi toată discuția)