avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va rog sa ma ajutati

In luna Ianuarie am avut un accident. Va descriu pe scurt cum s-a intamplat. M-am inscris intr-o depasire, in fata mea era un autoturism iar fata acestuia era un tir. Era linie discontinua, nu erau restrictii pt. depasire. Am semnalizat, am ajuns pe contrasens timp in care cel din fata mea fara sa se asigure intra in depasirea tirului. Cand a ajuns cu masina jumatate pe contrasens a realizat ca am intrat eu in depasire si a pus frana brusca. Normal la 100 la ora nu am mai avut ce face am intrat in el. Am franat dar nu am reusit sa-l evit. Politistul care a venit la locul accidentului a hotarat ca eu sunt vinovata, nici decum cel din fata mea care nu s-a asigurat cand a intrat in depasire. In urma accidentului partea din fata a autoturismului meu a fost grav avariata iar cel din fata mea nu a avut decat bara si aripa din spate stanga infundate. Intrebarea mea este: in acest caz cine este vinovat? :(









:(:(:(
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:37, 13 Februarie 2009
Din cele relatate de dvs , vinovatia nu va revine dvs.Contestati procesul verbal in instanta , in termen de 15 zile de la comunicare ! Succes.
Din prezentarea sumara pe care ati facut-o rezulta ca vinovatia nu va apartine. Contestati procesul verbal. Dar trebuie sa faceti dovada modului in care s-a produs accidentul.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu un tir care nu a păstrat distanța și m-a lovit când voiam să fac stânga pe linie continuă: este culpă comună, cum s-a stabilit la poliție? Cristimarin25 Cristimarin25 Acum aproximativ 2 luni si ceva am fost lovit de un tir care nu a păstrat distanța si avea destulă viteza Eu am fost transportat la spital cu un hematom ... (vezi toată discuția)
Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua. In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)