Contract de v-c cota parte cu dreptul de uzulfrut viager, catre copii nelegitimi ai actualei sotii. Cum as putea sa-mi redobandesc dreptul de propietar , deoarece fiind in varsta am fost dus in eroare , spundumise ca semnez un act de luare in intretinere ? Desi se consemneaza in contracul de v-c ca am primit o suma 16000 RON, eu nu am primit nici un leu. Valoare cu mult nereala a imobilului.Actualmente sotia plecata in strainatate fara acordul meu si copii acestia nu ma pot intretine. I-am primit in casa si i-am ingrijit (sotia si copii). Acum desi sunt majori nu pot sa ma intretina.
Daca ne gandim ca un contract e legea intre parti. atunci nu e tocmai legal ca o parte sa-si indeplineasca toate obligatiile ce decirg dintr-un act si cealalta parte nu.
Asa incat, discutabil cu "legalitatea", daca e s-o privim asa.
Merci din nou pentru sfaturile d-umneavoastra.Inainte de a subscrie in forum nu prea mai aveam sperante , acum totul s-a schimbat. Am solicitat un avocat (?), am cerut o somatie catre cumparatori pentru lamurirea faptelor, l-a care acestia nu au raspuns. Drept pentru care divortez imediat de actuala sotiie,( mama copiilor cumparatori )(care m-a inselat si a fugit de la domiciliu) , apoi cer avocatui sa-i scoata afara pe toti de pe propietatea mea (deoarece am inteles ca uzufructuarul are acest drept !? ). Apoi cer revocarea actului de v-c in instata , fiie ce o fi. Daca mai exista o farama de dreptate sper ca voi castiga. Nu de alta dar nu vreau ca cineva sa -i apartina pe nedrept ceea ce nu merita.Fara sa-mi ofere sprijinul necesar , macar printr-un precontract de intretinere. Pacat este de copii (cumparatorii de drept ai contractului de v-c), care desi sunt majori nu inteleg acest lucru.Acum am reusit cu aceasta ocazie sa-i cunosc mai bine. Va multumesc inca o data tuturor celor care ati binevoit sa dati atentie acestui mesaj. Am sa va tin la curent.
Pe curant, Acelasi pensionar inselat.
Cereti repejor rezolutiunea contractului, caci parca vad ca va dau ei cei 160 mil si poate nu-l mai puteti rezilia, depinde de contract.
Dupa aia, faceti si restul...
Sugeratii avocatului dvs. sa incerce constatarea nulitatii ct de vz cump invocand eroarea-obstacol , in sensul ca ati avut reprezentarea faptului ca incheiati un contract de intretinere nu contract de vanzare cumparare .Speta devine interesanta .
E mai interesant insa e si mai greu... de ce sa aleaga o cale mai interesanta dar mai greu de dovedit, caci anularea unui act notarial pe motive de gen presupune martori contra martori... cand e mai usor sa dovedeasca faptul ca nu a incasat si nici cheltuit o astfel de suma de bani...
E corect ca e mai interesant, insa cred ca il dezavantajeaza pe user.
E numai o parere, evident.