avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare act vanzare cumparare

Contract de v-c cota parte cu dreptul de uzulfrut viager, catre copii nelegitimi ai actualei sotii. Cum as putea sa-mi redobandesc dreptul de propietar , deoarece fiind in varsta am fost dus in eroare , spundumise ca semnez un act de luare in intretinere ? Desi se consemneaza in contracul de v-c ca am primit o suma 16000 RON, eu nu am primit nici un leu. Valoare cu mult nereala a imobilului.Actualmente sotia plecata in strainatate fara acordul meu si copii acestia nu ma pot intretine. I-am primit in casa si i-am ingrijit (sotia si copii). Acum desi sunt majori nu pot sa ma intretina.
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 16:39, 21 Februarie 2009
Sa presupunem ca notarul care intocmit contractul V-c cu cotaparte si dreptul de uzulfrut viager , ar fi gasit o eroare la dosar precum ca :
1 nu s-au numarat banii , ca atare nu reiese ca s-au primit
2 vanzarea s-a facut catre copii sotiei. Acestia poarta numele anterior de familie. Deci a fost o vanzare in familie
3 viciu de consimtamant , in sensul ca vanzatorul este in varsta de 69 ani , stare bolnaviciosa cu deficiente majore de auz si vaz
4 etc
In uma acestei erori notarul poate anula contractul de v-c cu uzufruct in urma cu trei ani ?????????????????
Actul nu poate fi anulat de notar ci numai de instanta de judecata .
Avocatul potrivit inca nu l-am gasit aici in Timisoara ,unde sunt si domiciliat. As putea avea un avocat din alt oras, de preferinta din Bucuresti ? As putea sa deschid procesul si in alt oras ? De preferinta in Bucuresti. As fi mai favorizat daca s-ar deafasura procesul la o distanta mai mare ????
Cererea de chemare in judecata o formulati la judecatoria din raza domiciliului paratului in acest gen de actiuni.Nu va puteti judeca asa oriunde vreti dvs. sau unde gasiti un avocat care sa va reprezinte interesele.Baroul Timisoara este mare, imposiil sa nu gasiti un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu apartamentul narcis-andrei narcis-andrei Vecina mea de 85 ani a facut act de VC - viager pe apartamentul ei de 2 camere, la o familie. Ea nu are nici o alta ruda, toti i-au decedat. In act se ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ptrclavinia ptrclavinia o persoana a facut contract de intretinere cu o familie , deci dupa ce moare persoana respectiva, apartamentul - obiectul contractului va deveni a familiei ... (vezi toată discuția)