avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua.In anul 1989 am cumparat o parte dintr-o casa pe care in anul 1991am facut carte funciara.In anul 2002 mama mea a cumparat a doua jumatate din casa pentru a se muta acolo fiind bolnava.La cumparare s-a facut un act de vanzare-cuparare fara notar.In anul 2005 mama a decedat nereusind sa autointifice actul la un notar.Va rog sa-mi spuneti cum a-si putea sa fac ca toata casa sa vina pe numele meu.Mentionez ca,vanzatorii care au vandut casa mai traiesc dar stau departe si nu mai vor sa vina sa rezolvam problema cu toate ca au fost platiti integral inca din anul 2002.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 20:00, 6 Februarie 2013
Trebuie formulata o actiune in instanta prin care sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare sau incercati pe calea unei uzucapiuni scurte (de 10 ani)
Trebuie sa formulati o acţiune în justiţie în contradictoriu cu promitentii vânzători instanta va lua act de calitatea dvs de mostenitor, va constata perfecta tranzacţia şi va pronunţă o hotărâre care sa ţină loc de titlu. Iniţial încercaţi cu o notificare către aceştia, eventual redactata profesionist de un avocat şi transmisa prin intermediul unui executor judecătoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admisibilitate pe cerere de succesiune ContSters258703 ContSters258703 este admisibila o cerere prin care instanta: -sa constate deschisa succesiunea -sa constate calitatea Vreau sa vand casa parintilor mei si imi trebuie ceva ... (vezi toată discuția)
Perfectare vanzare cumparare ContSters116348 ContSters116348 un coleg ma poate ajuta la o speta?clentul are incheiat un precontract de v/c pe o suprafata de 108 mp,insa solicita perfectarea unei suprafete de 182mp pe ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre care sã tinã loc de act autentic sca baloisibaloi sca baloisibaloi Chitanţă sub semnătură privată îtocmită în 1996 pentru cumpărarea unui teren, cu semnărturi ale celor două părţi, cu presupuşi martori. Se ... (vezi toată discuția)