avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Obþinerea foii matricole dupa 10 ani...ºcoala ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Obþinerea foii matricole dupa 10 ani...ºcoala neterminatã

ma adresez din nou dumneavoastra .si va mult pentru ajutorul oferit data trecuta .am 29 de ani si am resedinta in spania ,momentan sant in somaj ca si inca 6 milioane de cetateni ai aceste tari :(( ,vazand panorama care nu se prezinta favorabila pentru obtinerea unui post de munca ,mi-am pus optiunea de am continua studiile aici in sapnia prin intermediul unei scoli de adulti ,am terminat clasele 1-8 si mam inscris la o profesionala de 3 ani ,am terminat a9-a si a10-a si apoi datorita unor probleme personale (un divort intre parinti mei etc )am fost nevoit sa intru in campul munci si sa-mi abandonez scoala in principiu pentru un an ,dar sau complicat treburile . in fine sa prezentat mama mea dupa 10 ani la scoala in caz si a cerut foaia matricola ,dar i sa imanat o" adeverinta de absolvire a studiilor" ,fara nici o prezenta (batuta la masina si completata cu pixul ,in anul 2009 ):))care are termen de valabilitate de 3 luni ,nici nu stiu bine cei si pentru ce imi serveste mie acest certificat ,or ceo fi el ,intradevar e o scoala mai subreda intro camuna era profesionala mecanic auto etc . intrebarea mea este: poate cere (obtine mama mea de la secretariatul scoli ,foaia matricola pe ani absolviti chiar daca nu am terminat scoala) cu compulsarea foi matricole as putea continua studiile aici (nu sant sigur inca dar din cate sti se poate ) va multumesc anticipat pentru orice raspuns dat . imi cer mii de scuze am gresit rubrica !!! nici nu stiu bine unde sa pun intrebarea mea ? scuze incaodata !!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
estefan25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:50, 7 Februarie 2013
Este ciudat faptul ca a fost eliberata o adeverinta de absolvire a studiilor! Spuneti ca nu ati teminat liceul ....daca ati fi avut studiile finalizate ati fi primit foaia matricola dupa cum spune legea:
Art. 16 (1) Foaia matricolă se eliberează, la cerere, numai elevilor care au absolvit un nivel de educaţie, conform sistemului naţional de învăţământ aprobat prin Legea învăţământului nr.84/1995, cu modificările şi completările ulterioare.

[ link extern ]
Poate va incadrati aici:
Art. 17 (1) Adeverinţele de studii şi adeverinţele de absolvire sunt documente şcolare care se deosebesc de celelalte documente prin faptul că se eliberează solicitanţilor pe bază de cerere, cu specificarea destinaţiei, a termenului de valabilitate şi nu au caracter de regim special.

Trebuie sa va informati la unitatea scolara din Spania, ce documente doveditoare sunt admise dat fiind ca Dvs. nu ati terminat liceul si doriti sa continuati.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare diploma catalinalin catalinalin buna ziua am o diploma de absolvire a scolii profesionale de mecanic conducator auto eliberata in 1990. as vrea omalogarea ei in spania .ce trebuie sa fac? ... (vezi toată discuția)
Diploma de liceu Habet Habet Buna ziua va rog frumos sa ma indrumati si pe mine de unde as putea sa imi ridic diploma de liceu avand in vedere ca studiile le am terminat in 2016 si nu mi ... (vezi toată discuția)
Diplomă 12 clase ContSters442557 ContSters442557 Va salut , am terminat 12 clase acum cațiva anii (nu am luat bacul) insa recent am realizat ca eu nu am diploma de 12 clase am primit o foaie a 4 pe care ... (vezi toată discuția)