avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diploma de Liceu
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diploma de Liceu

Buna ziua va rog frumos sa ma indrumati si pe mine de unde as putea sa imi ridic diploma de liceu avand in vedere ca studiile le am terminat in 2016 si nu mi am ridicat de atunci diploma precizez faptul ca am absolvit liceul dar nu am luat bacul unde ar trebui sa ma duc pentru ami ridica aceasta diploma de liceu?va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:53, 28 Ianuarie 2023
Daca nu ati luat bac-ul, nu beneficiati de diploma de absolvire liceu. Eventual, primiti la cerere, de la liceul unde ati terminat clasa a 12-a o adeverinta ca ati urmat liceul in perioada ....
Potrivit Legii 1/2011 a educatiei nationale, absolventii invatamantului liceal primesc diploma de absolvire si foaia matricola, parte a portofoliului educational, care atesta finalizarea studiilor liceale si care confera dreptul de acces, in conditiile legii, in invatamantul postliceal, precum si dreptul de sustinere a examenului de bacalaureat.

Asadar, va adresați în scris unității de invatacant unde ați absolvit cele 12 clase pentru a elibera diploma de absolvire si foaia matricola, parte a portofoliului educational.
Se eliberează în aceași zi adeverința de 12 clase?menționez că au trecut câțiva ani
Depinde de scoala. Trebuie cautate/ gasite documente in arhiva.
Buna ziua, sunt in aceeasi situatie, am terminat 3 ani liceul la seral la fostul IMGB in 1994-1998, nu mai stiu exact anul. Problema este ca liceul s-a desfintat, de unde pot lua adeverinta de 12-13 clase? Am incercat sa sun la liceu ba chiar am fost pina acolo. Acum sunt alte firme si nu m-au putut indruma.!
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Diplomă 12 clase ContSters442557 ContSters442557 Va salut , am terminat 12 clase acum cațiva anii (nu am luat bacul) insa recent am realizat ca eu nu am diploma de 12 clase am primit o foaie a 4 pe care ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o întrebare am termina 13 clase la seral ... Marii19 Marii19 Buna ziua am și eu o întrebare Am termina 13 clase la Seral fără frecventa in 2002 am nevoie de diploma de terminarea 13 clase (nu am dat bacul )doamna ... (vezi toată discuția)