avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arestare- recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arestare- recurs

buna ziua,
am o cunostiinta arestata, i se da sa semneze pt recurs o hartie in penintenciar dar de fapt pe el nu l duce nimeni in instanta la recurs, e normal asa ceva sau dece fac lucrul asta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:20, 14 Februarie 2013
probabil i-a fost adusa la cunostinta solutia de la fond unde probabil s-a discutat luarea/mentinerea masurii arestarii preventive, si neavand probabil avocat ales i s-a adus la cunostinta si a semnat cererea de recurs, in acest caz opereaza cele 24 ore de la comunicare
posibil, dar e a facut recurs si nu este dus in fata instantei, saptamana trecuta a semnat odata si ieri lau pus din nou sa semneze, instiintandul ca azi are recurs si defapt nu este dus in fata instantei, ciudat...
Daca a declarat recurs este dus la instanta.
Poate ca nu a fost citat si de aceea nu l-au dus.
conform codului de procedura penala, inculpatul aflat in stare de retinere sau de detinere este dus in fata instantei si i se da si avocat din oficiu.
la penitenciar i se comunica mentinerea arestarii preventive si daca declara dansul sau avocatul recurs este prezentat la instanta.
doar daca este in imposibilitatea prezentarii din motive medicale nu este dus altfel va fi prezent.
probabil ca este o confuzie dar cei de la penitenciar nu fac altceva decat sa aduca la cunostinta actele de procedura si , in cazul in care inculpatul este citat , sa=l prezinte la instanta.
sa nu credeti ca este vreo vendeta si ca este vreo legatura intre instanta si penitenciar pentru ca nu este asa.
verificati pe portalul instantelor de judecata la tribunalul respectiv sa vedeti daca intradevar a avut termen.
MULTUMESC TARE MULT

Alte discuții în legătură

Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ? adyr adyr Conform art.300/2 raportat la art.160/b alin.1 si 3 din Codul de procedura penala constata legala si temeinica masura arestarii preventive a inculpatului ... (vezi toată discuția)
Carantina condamnat ContSters166582 ContSters166582 Rog ajutor in drept executional - condamnatul a fost extradat si adus in Bucuresti, pe tranzit. De aici, va fi trimis in carantina 21 zile la Penitenciarul ... (vezi toată discuția)