avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!

In conformitate cu legea 118/2010 salariul mi-a fost diminuat cu 25%, a fost reintregit cu 15% si 8% dar nu am mai primit in decembrie 2012 diferenta de 7,4 pe motiv ca in caz de acordare a acestui procent se depaseste grila din Legea 284/2010. Mai multor salariati le-au mai si fost scazute salariile pe motv ca asa trebuie incadrati. Este legal? Mentionam ca suntem personal contractual din institutie finantate integral din venituri proprii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 7 Februarie 2013
OUG nr.19/2012
Art. 2. -
(1) Pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si a celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si din cele aflate in coordonarea primului-ministru si cele aflate sub controlul Parlamentului, care in anul 2012 are salariile stabilite potrivit art. 4 alin. (3) al art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar, precum si pentru instituirea altor masuri financiare in domeniul bugetar, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 283/2011, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare se majoreaza potrivit art. 1 alin. (1), fara a depasi nivelul stabilit potrivit anexei nr. VIII la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare
......

In acest sens, nu prea aveti ce face ... textul de lege este clar in aceasta privinta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii institutii publice cu autofinantare Mari_Burli_Gl Mari_Burli_Gl la institutiile publice finantate din venituri proprii se aplica OUG nr 19 din 2012 (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari elizbeth elizbeth Buna ziua, Se majoreaza salariile de la 1 iunie pt bugetari? Lucrez la o unitate bugetara cu autofinantare. Multumesc frumos si va doresc numai bine. (vezi toată discuția)
Indexare cu 8% pentru bugetari elizbeth elizbeth La indexarea cu 8% pentru salariatii dintr-o unitate bugetara cu autofinantare se intocmesc acte aditionale sau pur si simplu se indexeaza cu 8% baza. Si mai ... (vezi toată discuția)