avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare destinatie, din spatiu comercial in gradinita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare destinatie, din spatiu comercial in gradinita

buna ziua
am construit un imobil cu un regim de inaltime d+p+2. in PAC demisolul si parterul fiind declarate "spatiu comercial". Acum la finalizarea constructiei vreau sa infiintez o gradinita. Am depus la primarie cerere pentru certificat urbanism, pentru "amenajare spatiu comercial in gradinita". In certificatul de urbanism imi cere pe langa avize, pac si altele... si "acordul vecini adiacenti pentru functiune (declaratii notariale)"
Mentionez ca pentru autorizatia de construire a imobilului am obtinut cu greu acordul prin notariat al vecinului din dreapta, pentru distanta de 2m fata de gard. Pentru vecinul din stanga nu mi-a trebuit acord deoarece am minim 3m, conform CU. In certificatul de urbanism pentru construire am cerut "construire imobil si imprejmuire teren preprietate". la etajele 1 si 2 sant apartamente, cate 2 pe nivel, pe care vreau sa le vand.
Daca nu obtin acordul vecinului din dreapta, nu pot sa definitivez actele pentru infiintarea si functionare unei gredinite?
Prin "vecini adiacenti" se intelege vecinii din stanga si dreapta ai terenului? sau vecinii de la etajul 1, adica de deasupra spatiului comercial?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters68197 , utilizator 13:34, 20 Februarie 2009
Buna ziua ,

Prin vecini adiacentii in ceea ce priveste infiintarea si amenajarea unei gradinite inclusiv pentru a lua ulterior avizele de functionare se inteleg vecini direct afectati si anume cei de la etajul 1 deoarece dedesubt nu aveti vecini iar lateral , in lateralul cladirii lipit de acesta de asemenea nu aveti vecini. Sper ca v-am lamurit [editat]

Cu respect ,av .Lupu Roxana . O zi buna.

:offtopic: Va trag atentia din nou asupra faptului ca publicitatea serviciilor avocatiale pe forum este interzisa. Va rog sa nu mai includeti in mesaje modul in care userii va pot contacta, sau chiar indemnul la acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj transformat in spatiu comercial Roxana T Roxana T As dori sa stiu, ce sanse am sa transform un garaj de 18-20 m intr-un spariu comercial, ( in Suceava). Acesta se afla la parterul ( demisolul) unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial Tarana Tarana In cadrul locuintei mele construita cu autorizazie ,doresc sa destinez anumite spatii pentru o activitate comerciala .La cine ma adresez si care este practica ... (vezi toată discuția)
Prioritate urbansim in fata codului civil r__p r__p Buna ziua, Am un teren pe care intentionez sa construiesc o casa. In certificatul de urbanism se impune o limita fata de hotarul din stanga de 2m iar fata ... (vezi toată discuția)