avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa de folosinta

In urma decesului unui dintre parinti am mostenit o cota parte din bunurile acestuia detinute in indiviziuneimpreuna cu fratii sai.( este vorba de un C.Mostenitor pe care il avea). Numai ca unl dintre frati care are locuinta proprie practic ,, apus stapinire"si pe cota mostenita de mine ( casa si teren) astfel incat toata curtea era ocupata cu fan,animale crescute de-a valma.mizerie etc... nici nu ai pe unde merge.
Nu am facut iesirea din indiviziune amiabil pentru ca acesta si inca un frate au refuzat pe motiv ca nu au bani(adevarul a fost ca nu avea interes).
Costurile in instanta erau foarte mari intrucat este si f mult teren extravilan.

Pot sa introduc actiune pentru a--mi plati pilsa de folosinta pentrucota mea parte casa si teren unde le ocupa in integralitate de 6 ani?
Mostenitorii aflati in indiviziune se presupune ca stapanesc unii pentru altii astfel ca nu se acorda c-val lipsei de folosinta . Solutia este sa deschideti proces de partaj si sa va luati in concret partea dvs. din mostenire . Puteti obliga paratul la cheltuieli de judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat am dreptul dintr-o mostenire? mirclau mirclau buna ziua am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma luminati dvs am mostenit impreuna cu fratele si mama mea o casa+teren aferent si un teren ... (vezi toată discuția)
Refuz deschidere succesiune petrisor67 petrisor67 Buna ziua! Va rog sa ma indrumati cum pot sa devin proprietarul de drept al unei suprafete de teren pe care a cumparat-o mama mea pentru mine.Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa ambii parinti decedati V.Dinca V.Dinca Buna ziua, speta mea este urmatoarea: Doresc sa deschid o succesiune dupa parintii mei care sunt decedati de 35 de ani tatal si 16 ani mama. Mai am un ... (vezi toată discuția)