avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare imobiliare,evaluare,realitate.....,scadere sau ...
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

imobiliare,evaluare,realitate.....,scadere sau crestere?

Imobiliare..., cred ca sunt foarte putini aceia care nu s-au gandit sa faca o afacere imobiliara in urma cu 1 an sau 2 poate chiar si jumatate de an. De ce nu pana la urma? orice bucatica de teren , se vindea in 2007doar pe baza unui zvon ..., ca acolo va urma sa se intample ceva interesant. Dar putini voiau sa recunoasca, caci sa fim sinceri multi stiam ca acest balon umflat ultrafortat avea ..., ori sa se desumfle , ori pur si simplu sa se sparga . Si iata-ne in 2009 intr-un mare blocaj imobiliar la care am contribuit pana la urma cu totii (vb de cei care au realizat cel putin o tranzactie imobiliara in ultimii 3 ani). Vorbim de scadere de preturi? Dumnezeule nici vorba ..., ar trebui sa vorbim de recunoasterea valorii reale a bunurilor imobile. Sa nu uitam aici de supraevaluarile facute de societatile de specialitate , pentru a venii in sprijinul cetateanului in accesarea unui credit..., sa nu uitam de barfele si zvonurile de dezvoltare de infrastructura ,cartiere rezidentiale ,locuri de agrement , etc. Toate astea au condus la formarea unui caritas imobiliar...., care nu avea ce sa faca decat sa faca bum la un moment dat.Iata-ne in timpul exploziei...., cred ca de acum incolo, inca vreo cateva luni poate 1 an vom vedea o asezare a preturilor.

In concluzie: Cred ca vom vedea scaderi agresive de preturi
Ex: terenuri vandute in mijlocul campului cu 10-50 euro/mp in special in jurul Bucurestiului ,care probabil vor ajunge sa se vanda la hectar pentru reala destinatie si anume agricola
terenuri vandute in varful muntelui cu 5-10 euro/mp (in vederea dezvoltarii de noi complexuri turistice) care nu au nici cea mai mica sansa ca in urmatorii 20 de ani sa fie populate
Cred ca vom avea si scaderi medii poate chiar cu usoare fluctuatii de stagnare sau chiar usoara crestere si aici ma refer in special la spatiile de locuit..., sa nu uitam ca nu toti proprietarii de apartamente, case de locuit sunt indatorati la banci .
Si sper....si cred ca vom avea parte si de cresteri de pret si sper ca de data asta acestea sa aibe un suport real ..., dezvolarea infrastructurii cu adevarat, constructia de spitale .scoli, aeroporturi(vezi Brasov ,Bucuresti) De ce sper..., pentru ca 90% din toate acestea depind de guvernanti , iar la noi in tara cand spui guvern, intelegi nepricepere (asta in termeni blanzi....) si din nefericire functioneaza sloganul " nu facem nimic daca nu ne iese si noua ceva" ....Asta e ,...suntem romani , dar avem o tara al naibi de frumoasa si de buna. Avem mare , avem munte , avem delta, avem posibilitatea de a avea o super agricultura.....Dar nu stim sa ne folosim de toate darurile pe care le-a lasat Dumnezeu in tara noastra.

hm... mi-am varsat putin amarul la sfarsit
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:34, 13 Iulie 2009
Buna analiza!=D>
Si observam ca dupa 5 luni e valabila ; scad preturile in continuare. Si vor mai scadea...
Nu exista apetit de cumparare.
A plecat "Caritasul" din piata imobiliara.
Oare inspre ce piata se va indrepta ?
Practic ne confruntam cu 2 scaderi suprapuse . O scadere normala datorata crizei in care se afla economia mondiala, si o scadere rationala , datorata exploziei balonului de sapun care era piata imobiliara romaneasca. Asa cum ati spus si dvs nu era normal ca terenuri aflate in plin camp , fara utilitati , fara o dezvoltare evidenta a zonei respective , sa isi creasca valoarea la ordinul dublat , triplat , etc de la o luna la alta sau de la un cumparator la altul.
Cat priveste afirmatia dvs de inca cateva luni , 1 an, permiteti-mi sa ma indoiesc serios de acest lucru....in conditiile in care departamentul de stat al USA a anuntat ca se prognozeaza o revenire la normal a economiei americane in 4- ani de zile , nu vad care ar fi germenii , mugurii unei relansari economice atat de puternice la noi in tara , in conditiile in care nu exista bani la buget pentru plata salariilor si tara se indatoreaza la FMI ca unica solutie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea pretului locuintelor Alin Popescu Alin Popescu E bine sau e rau ca scade pretul locuintelor? Ca pana la urma, trebuie sa fie ceva mai mult in toata tendinta asta decat parerea vanzatorilor si cumparatorilor. (vezi toată discuția)
E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Ce parere aveti?sa vand sau sa mai astept? CHANEL CHANEL Am pus in vanzare intr-un oras mic, -statiune balneoclimaterica , un apartament 2 camere ,confort 1, la un pret real (40000eur),pt.care acum 1 an as fi primit ... (vezi toată discuția)