avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA

La cate zile de concediu are dreptul un om angajat cu o norma de 2 ore pe zi???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 8 Februarie 2013
Art.106 (1) C.mun. : Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
......

Art.145 (1) C.mun. : Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
.....

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 alin.1 cu dispozitiile art. 145 alin.1 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata CO ...In speta, va beneficia de o durata minima a CO de 20 de zile lucratoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cim pe 2 ore ezio82 ezio82 Buna ziua, Care este perioada minima de concediu de odihna pentru un CIM pe 2 ore ? Sunt valabile cele 20 de zile conf. art 145 din Codul muncii? ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna pentru un contract de jumate de norma BUNA SEARA cate zile de concediul de odihna la o jumatate de norma (vezi toată discuția)