avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributiile la sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributiile la sanatate

Buna tuturor,

Stie careva daca exista posibilitatea sa faci o cerere sa nu mai platesti la CAS ca si angajat? Daca da stiti si procesul sau persoane care au trecut prin asta si ce au facut?

Multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 15:22, 8 Februarie 2013
Sincer nu am mai auzit astfel de spete.Sunt interesata si eu de astfel de posibilitate si mai ales baza legala.
Conform Codului Fiscal, art. 296 ind. 2: In sensul prezentului titlu, contributiile sociale definite la art. 2 alin. (2) sunt contributii sociale obligatorii.


Art. 2 alin. (2) Cod Fiscal:

Contributiile sociale reglementate prin prezentul cod sunt urmatoarele:
a) contributiile de asigurari sociale datorate bugetului asigurarilor sociale de stat;
b) contributiile de asigurari sociale de sanatate datorate bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate;
c) contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate datorata de angajator bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate;
d) contributiile asigurarilor pentru somaj datorate bugetului asigurarilor pentru somaj;
e) contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorata de angajator bugetului asigurarilor sociale de stat;
f) contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, datorata de persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator potrivit art. 4 din Legea nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare salarii compensatorii hajnyci hajnyci Buna ziua! Mi se va desfiinta postul si voi primi salarii compensatorii brute (asa scrie in act adtional). Se platesc si pentru aceste salarii contributiile ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Somer-concediere colectiva-am primit platile compensatorii IOANGILEA IOANGILEA Buna seara. Am si eu o intrebare: sunt somer prin concediere colectiva, am primit platile compensatorii, si din platile compensatorii mi s-au retinut bani ... (vezi toată discuția)