avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dreptul de autor in IT
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dreptul de autor in IT

Buna ziua,
Vreau sa fac o lucrare despre dreptul de autor in IT care sa cuprinda si un mic ghid cu pasii necesari pentru obtinerea dreptului de autor. Din pacate nu gasesc nicaieri nicio infomatie.
Ati putea sa ma ajutati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:37, 9 Februarie 2013
Dreptul de autor apare din moment in care cineva si-a fixat opera. In IT acesta apare la scrierea codului sursa sau la compilare. O conditie pentru a cere drepturi de autor este originalitatea creatiei respective si respectarea drepturilor de autor ale altor persoane. Nu se pune problema "obtinerii" de copyright, copyright are fiecare pentru lucrarile personale.

In cazul anumitor portiuni de cod sau biblioteci eliberate sub o anumita licenta, ele pot fi folosite doar cu respectarea licentei respective. De ex. modificarile la programe open source sunt la randul lor open source, chiar daca autorul pastreaza copyright pentru ele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta pentru cod (software) copiat din carte dobre_dani dobre_dani Autorul unei aplicatii software isi poate rezerva toate drepturile de autor (proprietary license) daca codul sursa ii apartine in totalitate. Totusi, in ... (vezi toată discuția)
Creator de software care foloseste programe piratate cuiumcn cuiumcn "Teoretic" -vorbind: vreau sa fac un cd multimedia aditional pentru o carte: pentru aceasta am nevoie sa modific poze,filme,imagini 3d,etc. M-ar costa cam 6000 ... (vezi toată discuția)
Drept la root masayoshi masayoshi \"root\" este numele de utilizator sau contul care are acces la toate comenzile si fisierele dintr-un sistem de operare de tip Unix. Unele dispozitive ... (vezi toată discuția)