avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligaþia utilizãrii programului SUMAL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligaþia utilizãrii programului SUMAL

Buna seara,

O societate comerciala care are cod caen 1623 - Fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie, pentru constructii are obligatia utilizarii programului de gestiune Sumal?
In urma unei inspectii facuta de reprezentantii InspectoratuluiTeritorial de Regim Silvic si de Vanatoare la punctul de lucru al firmei de mai sus avand ca obiect de control: "DEPOZITARE SI COMERCIALIZARE MATERIAL LEMNOS", s-a aplicat amenda contraventionala pentru lipsa acestui program de gestionare a materialelor lemnoase fara a se tine cont ca pentru desfasurarea activitatii specifice firmei, se achizitioneaza lemn deja prelucrat din care se confectioneaza apoi produsele finite.

Utilizarea programului, conform metodologiei, este prevazuta pentru:
Sectiunea 1 - Utilizarea SUMAL pentru elaborarea APV, autorizarea partizilor şi
reprimirea acestora
Sectiuneaa 2-a - Utilizarea SUMAL pentru activitatea de exploatare
Sectiuneaa 3-a - Utilizarea SUMAL pentru depozite
Sectiuneaa 4-a - Utilizarea SUMAL la nivelul activităţii de prelucrare primară
a lemnului
Sectiuneaa 5-a - Utilizarea SUMAL la nivelul altor activităţi de prelucrare
a lemnului decât prelucrarea primară


In toate sectiunile se face referire doar la busteni sau cherestea ori, firma respectiva achizitioneaza cheresteaua deja prelucrata si contorizata, deci urmarita, pe care o transforma prin prelucrare devenind produs finit (uluca, scaun, masa, etc...).
Metodologia din 15/09/2008, elaborata de ITRSVC privind organizarea si functionarea sistemului informational integrat de urmarire a materialelor lemnoase (SUMAL) si obligatiile operatorilor economici legate de acesta.poate fi analizata in urmatorul link:
[ link extern ]
Definitia materialului lemnos conform codului silvic: Prin materiale lemnoase se intelege lemnul rotund sau despicat de lucru si lemnul de foc, obtinute ca rezultat al aplicarii taierilor autorizate de produse principale, secundare, accidentale si din actiuni de igienizare a padurilor, cheresteaua, precum si lemnul ecarisat sau cioplit, lemnul brut, prelucrat sau semifabricat.
Multumesc pentru orice lamuriri.
L.C.

Alte discuții în legătură

Sumal ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog sa ma ajutati in acest caz cu un sfat O persoana fizica , cetatean roman cu rezidenta in Italia, cumpara de la societate romaneasca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, .pentru vanzarea de rumegus intre 2 societati platitoare ... cristina.stan cristina.stan buna ziua, .pentru vanzarea de rumegus intre 2 societati platitoare de tva se aplica taxare inversa? multumesc! (vezi toată discuția)
Sunt magazin cu vanzare en detail. urmuzache urmuzache buna ziua , sunt magazin cu vanzare en detail .Statie peco . am achizitionat carbune din lemn cu taxare inversa . este corect si daca noi trebuie sa vindem ... (vezi toată discuția)