avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la locul de munca

Buna seara.Lucrez la o firma de 2 ani si nu prea am avut probleme pana acum doar ca anu trecut am facut cred ca vreo 5 nemotivate dar in luni diferite.Astazi iar n-am putut ajunge la servici si mi-i sa comunicat ca nu voi primi bonurile de masa pana nu voi semna o penalizare ? Nu mii se pare corect.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 9 Februarie 2013
Nu trebuie sa semnati nimic.In ceea ce priveste bonurile de masa...daca acestea reprezinta optiunea angajatorului,fara ca ele sa reprezinte obligatie stipulata in contractul individual de munca,este posibil ca angajatorul sa nu vi le acorde.
Dar Dvs cum vi s-ar parea corect? Cam la cate absente nemotivate ati dori sa vi se aplice o sanctiune? Parerea mea este ca angajatorul Dvs este bun de pus pe rana daca va permite sa faceti a 6-a absenta nemotivata. Eu zic ca ar trebui sa va reevaluati comportamentul si sa realizati ca un job nu poate fi tratat atat de relaxat.
Nu semnati nimic ... intrucat , sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Asadar, pentru a se decide sanctionarea dvs angajaotrul va trebui sa urmeze pasii urmatori:
- intocmirea referatului de sesizare;
- Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pentru absente nemotivate catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu daca un salariat lipseste nemotivat o perioada mai indelungata de timp si vreau sa-i desfac CIM, sunt obligata sa parcurg toate ... (vezi toată discuția)
Nemotivat..... gluten gluten Ce implica si care-i procedura cand un angajat absenteaza nemotivat o zi,de la serviciu ? Lucreaza 12/24 si nu a venit 12 ore .... Multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)