avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract prestari servicii cu agentie imobiliara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract prestari servicii cu agentie imobiliara

Buna seara.Daca am fost sa vizionez un apartament si am semnat un contract de prestari servicii cu o agentie imobiliara, in care nu au fost trecute decat datele din buletinul meu(care expira in 2-3 zile) si ma intorc la vanzator si ne intelegem la pret, as putea evita sa platesc comision la agentie?....ma gandesc poate daca il cumpar doar pe numele sotiei....sau trebuiesc rude mai indepartate, gen: soacra, cumnat...etc.Marturisesc ca nu am citit si am semnat ca primarul, insa vreau sa stiu daca sa mai semnez si pe viitor....Stie cineva ce prevede acel contract?....ca nu a fost facut in 2 exemplare sa-mi ramana si mie unul...
Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 09:06, 16 Martie 2013
Sincer nu v-as sfatui sa faceti acest lucru, se numeste contract de confidentialitate si prevede ca va obligati sa nu va vedeti cu vanzatorii decat prin agentie. Datele din buletin sunt suficente pt un asemenea contract. Sotia nu are cum sa figureze singura in acte, la notar se noteaza "subsemnata..., casatorita cu dvs", iar neamurile cred ca in caz de vreun necaz v-ar duce mai mult decat acel comision al firmei.

Toate agentiile se pun la adapost cu un asemenea contract de confidentialitate, nesemnand nu veti putea viziona niciun apartament.
ok....nu asta este intentia...de a nu le plati comisionul....insa...eram curios cum dovedesc ei ca eu am cumarat acel apartament....au relatii cu notarii?sau verifica ce impozit platesc eu la primarie?....dupa parerea mea ar fi un proces greu de judecat si nu cred ca s-ar complica nici ei....
Oricine poate verifica in orice moment cine este proprietarul inscris in cartea funciara pentru un apartament (imobil), fara a verifica un interes legitim.
"Instrumentul" se numeste extras de carte funciara pentru informare, se elibereaza de catre OCPI (cartea funciara) competent teritorial, cea mai ieftina varianta costa 20 lei si dureaza 4 zile lucratoare.
Niciun alt profesionist nu ar incalca obligatia de confidentialitate impusa de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract si comision SirNick SirNick Buna tuturor, ma confrunt cu o problema des intalnita despre care am citit multe in cadrul forumului dar nu am inteles mai nimic, va rog lamuriti-ma si pe ... (vezi toată discuția)
Buna, am semnat contract cu o agenție imobiliară pentru vizionarea ... IuliaIR IuliaIR Buna, am semnat contract cu o agenție imobiliară pentru vizionarea unui apartament, după 3 săptămâni de la vizionare soțul a găsit același apartament ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare fara respectarea contractului de comision INDEMNIZATIECC INDEMNIZATIECC Va rog ajutati-ma cu un raspuns: Am cumparat o garsoniera. Inainte de autentificarea actelor la notar a fost semnat un Contract de comision, Dupa semnarea ... (vezi toată discuția)