buna ziua, cazul meu este urmatorul:
- lucrez la o societate comerciala incepand aprilie 2010, contract nedeterminat, studii superioare;
- am primit decizie pe 01.02.2013 ca incepand cu data de 01.02.2013 sunt trecut in alt departament dar incadrat cu studii medii si pe un alt post ce nu are legatura cu pregatirea profesionala sau cu ce am lucrat pana acuma (se poate ?); la aceasta decizie am primit noua fisa de post si actul aditional la cim, care la articolul 6 imi spune ca “prezentul act additional s-a incheiat in 2 exemplare originale, cate unul pentru fiecare parte, si isi produce efectele incepand cu data de 09.03.2013 (??? chiar asa scrie).
- tot atasat acestei decizii am primit si notificarea/ preavizul de 20 zile lucratoare, deoarece firma se restructureaza/reorganizare, si mi se desface contractul de munca conform cu art. 65, alin.1, iar in data de 02.03.2013 se incheie contractul de munca (cum ramane cu actul aditional care isi face efectul dupa 09.03.2013 ???).
Va intreb:
- cum ma plateste in perioada preavizului, deorece nu exista alt act aditonal la cim pentru aceasta perioada ?
- se considera actul aditional si decizia de mutare in alt departament nul in cazul de fata?
- se poate anula decizia de concediere (la tribunal) ?, deoarece in aceasta decizie este specificat ca in perioada preavizului incepand cu 04.02.2013 sunt incadrat in noul departament, neexistind nici un act aditional la cim sa ateste asta;
- se poate revenii la starea initiala pana in 01.02.2013 si apoi sa se rescrie o noua notificare de concediere dar cu o incadrare coerspunzatoare?
Eu consider ca e un abuz.
Orice sfat este binevenit, multumesc!
si o ultima intrebare, ce ma sfatuiti sa fac in cazul de fata:
- angajatorul imi incheie contractul de munca pe 02.03.2013, conform preavizului dat, dar pe fluturas/statul de plata incepand cu perioada 01.02.2013 si in perioada de preaviz, descopar ca angajatorul mi-a operat salariul de incadrare la suma 750 lei, alta suma decat cea din C.I.M.?
In acest sens, va adresati angajatorului pentru remedierea situatiei , iar in caz de refuz va puteti adresa instantei de judecata .. de asemenea, av puteti adresa direct si instantei de judecata.
- si daca nu doresc remedierea situatiei deoarece e in defavoarea mea? si vreau prin instanta de judecata sa obtin o repunere a partilor in situatia anterioara deciziei de incadrare.
- mi se poate reprosa ceva?
buna ziua,
cum era de asteptat, astazi cand s-a depus pe card avansul pentru luna februarie, am constatat ca angajatorul a modificat salariul, respectiv functia, din cim, fara un act aditional la contract.
va intreb:
- atunci cand se modifica functia (din cea de studii superioare in studii medii) si salariul de incadrare, e obligatoriu intocmirea unui act aditional la CIM ?
- in cate zile ma pot adresa justitiei pentru contestarea acestor masuri ?
Un sfat va rog
b0g23
Buna seara, vreau si eu un sfat, in continuare va prezint cazul meu:
- In aprilie 2010, m-am angajat la o societate ca inginer (incadrare studii superioare) ... (vezi toată discuția)