avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie-art 81 pct 8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie-art 81 pct 8

La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu data de 1 februarie,fara a mai sta in preaviz.Azi am sunat angajatorul sa-mi spuna cand primesc decizia de incetare a activitatii si mi-a zis sa-mi fac alta cerere de demisie,dar cu art 81 pct 7,avand in vedere cele intamplate,eu nu am siguranta ca el chiar va renunta la preaviz,dupa ce primeste cererea de demise cu art 81 pct 7 ar putea sa ma ponteze absenta si sa-mi incheie activitatea cu indisciplinar.
1.Daca raman cu cererea de demisie cu art 81 pct 8,fara sa mai stau in preaviz ce se poate intampla?
2. Daca fac cererea cu art 81 pct 7 ( care o anuleaza pe prima),ce se poate intampla in defavoarea mea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 11 Martie 2013
1. Daca v-ati dat demisia si ati invocat art.81 alin.8 C.mun., atunci c.i.m. a incetat la data de 01.02.2013 ... prin urmare, nu mai are nicio relevanta solicitarea angajatorului ..

2. Indiferent daca c.i.m. se va incheia in baza art.81 alin.7 C.mun. sau in baza art.81 alin.8 C.mun. nu veti putea beneficia de somaj, iar angajatorul are obligatia sa va achite salariul pana la data incetarii c.i.m.
Angajatorul nu e de acord sa-mi incheie cu 81 pct 8,ma pune sa fac alta cerere cu 81 pct 7, ii da acestei cereri nr de inreg de la prima cerere,pe care o arunca.
1.Ma dezavantajeaza daca daca fac cerea cu 81 pct 7,risc sa ma treaca de la 1 februarie absenta mai pot face ceva in instanta daca ma ponteaza absenta? Eu nu pot dovedi ca mi-a zis sa fac alta cerere,nu m-a fortat,dar nici nu vrea sa terminam odata...
2.Ce se intampla daca nu fac alta cerere si raman la prima cu 81 pct 8?
Daca nu faceti alta cerere, c.i.m. va inceta in baza art.81 alin.8 C.mun. ... el este deja incetat la data de 01.02.2013 ....

Este riscul dvs daca faceti alta cerere pe care angajatorul sa scrie ca renunta la preaviz .. poate nu renunta .. :-/
Deci CIM a incetat cu 1 februarie,daca am acum alt loc de munca nu figurez ca angajata in 2 locuri.
Cand primesc decizia de incetare a activitatii?
Pot ei sa-mi faca incetarea CIM cu ce articol vor,daca eu am facut demisia cu art 81 pct.8,nu m-ar deranja,doar sa termine odata cu balamucul asta.
Nu aveti cum sa figurati decat daca angajatorul de unde v-ati dat demisia nu a incetat raportul de munca si nici nu a transmis REVISAL-ul in acest sens.

Alte discuții în legătură

Angajat demisionat cu preaviz ionela11 ionela11 angajat demisionat cu preaviz Buna ziua, Avem un angajat care a demisionat cu preavizul de 20 zile lucratoare....si-a luat restul zilelor de concediu in ... (vezi toată discuția)
Fostul meu patron vrea sa-mi faca rau pe nedrept. alex1986jo alex1986jo Buna ziua. Am si eu o problema. Am lucrat la o societate care incepand cu data de 16.01.2012 m-a dat in concediu fara plata fara sa semnez vreun act oficial si ... (vezi toată discuția)
Demisie halunga halunga Buna ziua ,am nevoie de ajutor. Vreau sa dau demisia maine,adica maine lucrez si poimaine nu ma mai duc! Exista asa fel de demisie ? (vezi toată discuția)