avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reorganizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reorganizare

Buna ziua . Daca o firma se afla an reorganizare , si totusi nu-si reuseste sa achite datoriile conform planului de reorganizare , deci da faliment , amprumutul bancar fiind garantat cu imobilul firmei , banca mai are dreptul sa umble la averea asociatilor si administratorului ??
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:56, 9 Februarie 2013
nu are relevanta reusita planului de reorganizare, respectiv nereusita conduce evident la faliment si lichidarea activelor. Problema raspunderii asociatilor sau administratorilor este o chestiune abordabila separat, la initiativa administratorului/lichidatorului judiciar si este in directa legatura cu cauza care a condus la aparitia insolventei. Deci, mai pe scurt, dupa finalizarea lichidarii se face propunerea separata de atragere a raspunderii celor vinovati de ajungerea in insolventa.
Atragerea raspunderii asociatilor / administratorilor se face in anumite conditii si la propunerea administratorului judiciar. Esecul unui plan de reorganizare nu poate atrage raspunderea organelor de conducere ale societatii decat cand se dovedeste ca acestia s-au implicat activ pentru inducerea esecului si falimentul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Poprire salariu Dula Nicoleta Dula Nicoleta Buna dimineața, Am o firma pe care am inchis-o anul trecut. Am datorie pe firma la banca și îmi opreste din salariul unde lucrez acum. Cum pot baga ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)