avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fotografiile si filmarile nu sunt probe conform ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fotografiile si filmarile nu sunt probe conform jurisprudentei instantelor in procesele de dreptul familiei

Sunt curios daca are cineva jurisprudenta referitoare la fotografii si filmari in procesele de dreptul familiei.

Nu ma refer la procesele de divort unde ar putea exista aceasta posibilitate din punct de vedere legal.

Ma refer la procesele care nu au ca obiect divortul.

Se stie ca in procesele de divort se pot audia si martori care sa fie rude cu partile litigante si fotografiile si filmarile ar putea fi luate in seama de instanta, nefiind exclus in opinia mea un astfel de procedeu probatoriu.
Dar, nu si in alte procese care nu au ca obiect procesul de divort.

Daca are cineva o hotarare de divort cu probatiune pe fotografii si filmari in caz de divort ar fi interesant de stiut.

Prin asimilarea proceselor de dreptul familiei in dreptul civil doar divorturile mai au o reglementare aparte nefiind afectata probatiunea in caz de divort.

Nu inteleg ce asimilare, ce reglementare aparte? Probele sunt in procedura, nu in civil.

Am folosit poze in dosare de divort, altii in Muncii, nu exista reglementare speciala pe divort in aceste tipuri de probatorii.
Probele sunt reglementate in CPC iar fotografiile si filmarile nu sunt asimilate probelor.
Spre exemplu, pe contraventii fotografiile sunt inlaturate de instante in mod expres fiind excluse din cadrul probatoriului administrat.
Am avut situatii in care instanta chiar prin incheierea de sedinta a motivat asa urmand a fi inlaturate.

In divort exista reglementare aparte spre deosebire de CPC si de aceea regimul juridic referitor la probe poate fi diferit.

Pe divort am avut situatii in care instanta nu a motivat deloc cu privire la fotografii.Pur si simplu nu a motivat de niciun fel ca si cum nu ar fi existat la dosar.

Care este temeiul legal probatoriu prin care sa fie luate in seama ca si probe fotografiile in alte procese decat in divorturi?
Vezi Ciobanu si nu numai privind proba cu inscrisuri. Nu-mi spui nimic despre articolele la care te referi.
Acum poti motiva si pe CPC nou, tendinta legiuitorului, epoca in care traim bla-bla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin intelegere (din culpa comuna) raluca dragan raluca dragan in cazul divortului prin intelegere (din culpa comuna), se poate pronunta hotararea de divort de la primul termen? daca am cazut de acord asupra custodiei ... (vezi toată discuția)
Divort - probe si motive, martori RuxandraD RuxandraD Salutare! Am depus o cerere de divort anul acesta in mai, dupa o relatie de 9 ani. Au trecut deja doua termene, urmeaza al treilea. Din cauza ca el nu s-a ... (vezi toată discuția)
Administrarea probelor Martonze Martonze Concret, într-un proces , în ce condiţii o instanţă poate înlătura probele unei părţi? În ce măsură declaraţiile martorilor direcţi ai unei ... (vezi toată discuția)