Buna ziua,am avut un incident la nivelul 2 al blocului, in ghena de la baie o imbinare de la conducta de apa potabila a iesit pur si simplu din racordare, provocand daune la nivelul 1 si parter.La nivelul 2 nu a fost apa in apartament(mentionez ca racordarile au fost facut de fiecare proprietar separat, pe propria cheltuiala),Va rog sa imi spuneti cine trebuie se raspunda pt. pagubele care au fost create. Va multumesc:)
Daca racordarea s-a facut de fiecare proprietar pentru apartamentul sau, asta presupune ca si-a adus mester propriu si l-a platit pentru acea lucarare.
Ce-ar mai trebui analizat cu minutiozitate?
Aici e vorba de raspunderea celui care are in apartamentul sau o lucrare prost facuta sau piese de instalatie de calitatea proasta sau pur si simplu a avut ghinion.
Altfel, daca el n-ar raspunde, cine sa raspunda? Pagubasul ca a lasat sa-i curga apa-n cap?
nu cred ca ati inteles foarte bine, exista situatii in care ai facut un racord in casa, evident din coloana principala, ai inundatie in casa si evident poti inunda pe cei de jos, insa nu neaparat din culpa ta, poate fi o defectiune de exemplu a ( t ) ndin coloana, adica piesa ce asigura imbinarea racordului tau ( teava sa zicem ) cu coloana, pe langa care se scurge apa si iti intra in casa de unde inunzi si pe cei de jos... la o astfel de situatie m-am referit intalnita extrem de des... se fac sute bde expertize si se ajunge prosteste la litigii din aceasta cauza.
imi cer scuze daca nu am fost explicit mai devreme.
Poate nu ati citit cu atentie ceea ce se spune inca din primul mesaj.
Proprietarul si-a realizat racordul. Asa ca el si numai el raspunde fata de ceilalti vecini de calitatea lucrarii. Ca acest proprietar o sa-l traga la raspundere pe meseriasul sau firma care a facut lucrarea si careia ia platit, este alta problema.
Tot din mesaj este foarte clar ca nu a fost inundat si apartamentul proprietarului din vina caruia au fost inundate cele de dedesubt.
Cu datele prezentate, proprietarul de la "nivelul 2", cum se spune in mesaj, trebuie sa raspunda, sa repare...
Dar acest lucru nu este normal in conditiile existentei asociatiei de proprietari. Reparatia, intretinerea, racordurile... ale instalatiei ce alimenteaza cu apa apartamentele trebuia sa se realizeze de asociatie, cu firma, contract, garantie... Sigur ca se putea sa apara un asemenea incident si daca totul se facea prin asociatie, dar riscul unei defectiuni era mai mic, raspunderea era a asociatiei si a firmei in perioada de garantie, cheltuielile se suportau de proprietari prin asociatie daca nu mai era in garantie s.a.m.d.
Ori in situatia cand fiecare proprietar si-a facut lucrarea in dreptul apartamentului sau, cu meseriasi diferiti, cu materiale diferite, cu sau fara garantie..., duce la asemenea situatii cand un proprietar trebuie sa suporte singur pagubele, duce la certuri intre vecini si poate chiar la ajungerea in instanta.
Rezolvati-va problemele prin asociatie ca acesta este rolul asociatiei.
Problema cu vecinii
lacrutza
Problema cu vecini
Buna
Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)