avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de folosinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de folosinta

Buna ziua ,

sunt casatorit de 21 de ani ( suntem impreuna de 25 ) , sotia mea doreste sa ne despartim , dar vrea tot ...casa , masina , custodia copilului ,etc.
In timpul casatoriei am cumparat un auto nou , este pe numele ei , in timp a pus " stapanire" pe masina in proportie de 95% din timp , acum masina a disparut din parcare , ( acum 7 zile am reusit sa intru in posesia unui rand de chei , dupa care a chemat politia acasa pentru ca o abuzez psihic ) .
In acest moment a intentat proces de "punere sub protectie" .
ce pot sa fac eu in acest moment ca sa conduc masina ?..asta in cazul in care o gasesc .
am dreptul sa conduc masina ?
Cel mai recent răspuns: pmariusl , utilizator 09:22, 13 Februarie 2013
Ptr ca masina a fost cumparata in timpul casatoriei voastre,acesta este un bun comun al dvs si al sotiei. Deci puteti sa o conduceti si dvs.
este adevarat dpdv juridic ca este bun comun, atata timp insa cat nu aveti acordul sotiei si uzati de autoturism ar putea formula plangere penala pentru furt in prima faza iar daca se gaseste autoturismul la dvs veti fi subiect al infractiunii de furt intre soti sau rude apropiate.
Nu prea aveti temei nici pt. furt, nici pt. a-l conduce, dar depinde ce inseamna ca a pus stapanire 95%. Cam de cand e masina, de cand o foloseste mai mutl ea?
masina este cumparata noua in 2007 in leasing, la doua luni de la achizitie au disparut din casa actele masinii si un rand de chei , cand am nevoie de masina " ii cer voie " si cheile .
masina a disparut din parcare de aproximativ 2 saptamani , nu inteleg este un bun dobandit in timpul casatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune Elena Adochitei Elena Adochitei sunt hotarata sa dau divort,dar pana sa obtin divortul este cale lunga(el nu vrea sa ne inteleg in privinta impartirii bunurilor comune)este vorba de masina ... (vezi toată discuția)
Contraventie cod rutier ContSters139791 ContSters139791 Buna seara am o intrebare, in calitate de proprietar al unui auto, daca nu conduc eu masina , cheile stau acasa la parintii mei, si masina este implicata ... (vezi toată discuția)