avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu si indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu si indemnizatie maternitate

Buna ziua,
Pot beneficia de concediu si indemnizatie maternitate daca am un contract part-time, jumatate de norma, 4 ore/zi?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 10 Februarie 2013
raspunsul este afirmativ
Puteti beneficia si de indemnizatie pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
Acordarea indemnizatiei de maternitate nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial .

Concediul de maternitate se acorda femeilor care au cel putin o luna de stagiu de cotizare sau stagiu asimilat in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical de sarcina/lauzie.

OUG nr.158/2005
prevede :
Art. 7 - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

ART. 2
(1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul
asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
....
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si munca part-time eliz_k eliz_k Buna ziua, Intentionez sa raman gravida si sa trec pe jumatate de norma pentru a urma cursurile unei facultati. Va rog sa ma informati daca se ofera ... (vezi toată discuția)
Cand se poate intra in concediu de maternitate? andresvench andresvench Cand se poate intra in concediu de maternitate, ce stagiu de cotizare trebuie efectuat si daca se considera o luna stagiu de cotizare care nu se afla in cele 6 ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a prenatalului si postnatalului raducanucornelia raducanucornelia as dori un raspuns in legatura cu acordare prenatalului si postnatalului care este ultima lege in acesata legatura? cat trebuie sa ai pe cartea de munca ca ... (vezi toată discuția)