avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intermediere vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intermediere vanzare teren

Am un teren de vanzare, iar acum 2 zile a venit sa vada terenul un domn interesat, iar dupa mai multe negocieri am stabilit de comun acord pretul final de vanzare ca fiind 30 euro/mp. Apoi el imi spune ca ar avea un cumparator la care el ia spus un pret de 40 euro/mp si care ar fi dispus sa plateasca 37-38 euro/mp, din care 5euro/mp sa fie ai lui, iar restul 32-33 euro/mp ai mei. Totul suna bine mai ales ca as putea vinde terenul cu 2-3 euro/mp peste pretul cerut de mine. Problema este ca acest domn vrea sa fac cu el o hartie de mana cu 2 martori inainte de a ma pune in legatura cu cumparatorul de drept, prin care sa ma oblig sa-i dau 5 euro/mp dupa vanzarea terenului, aceasta ca siguranta pt. el ca primeste cei 5 euro/mp. Intrebarea mea este, daca a mai facut cineva asa ceva, sau daca se poate face in termeni legali? Este o teapa ?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 12:40, 10 Februarie 2013
se practica aceasta formula de intermediari persoane fizice ce nu sunt autorizate. Sigur ca legal ar fi fost sa incheiati contract de comision cu o agentie imobiliara autorizata sau pfa autorizat legal sa desfasoare astfel de acte de comert. Riscuri pentru dvs nu exista ci pentru cel care nu plateste impozit pentru astfel de tranzactii ( acte de comert ), respectiv constituie evaziune fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)
Taxa pt. scoaterea din circuitul agricol Vreau sa cumpar un teren intravilan (~3000mp) intrat in intravilan dupa 1990, care in acest moment este inclus in circuitul agricol. Terenul este inclus in ... (vezi toată discuția)
Precontract v-c dubios pt. teren pe care exista doar tp lghita lghita vreau sa vand un teren in extravilan langa Husi, unui tip care cumpara in masa in zona (de fapt el vrea sa cumpere). Dupa ce am cazut de comun acord asupra ... (vezi toată discuția)