avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vanzare rochie cu plata ramburs pe incredere?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vanzare rochie cu plata ramburs pe incredere?

Buna ziua,
As vrea sa achizitionez o rochie (purtata, cu anunt dat pe un site gen "tocmai.ro") de la o persoana aflata intr-o alta localitate si singura modalitate de a o primi este prin posta/curier. Cum ar trebui sa procedez ca aceasta tranzactie sa fie in regula pentru ambele persoane (vanzator si cumparator)? Cum pot fi sigura ca in coletul pe care il platesc inainte de a-l deschide este intr-adevar rochia pentru care ne-am pus de acord sa o cumpar? Daca rochia nu este conform discutiilor cu vanzatorul (este rupta, patata etc. sau are alte dimensiuni etc.), ce pot face? Sa merg pe incredere?
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:46, 11 Februarie 2013
Daca doriti sa puteti solicita protectia legii terbuie ca vanzarea cumpararea sa fie perfectata printr-un contract, bineinteles de vanzare-cumparare. In prezent exista si posibilitatea incheierii unui contract online cu semnatura electronica. Insa, din ceea ce descrieti dumneavoastra nu cred ca e vorba de vre-un contract :D
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
LuchianSeb, utilizator
Nimic nu va poate feri de riscurile despre care vorbiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs defect cumparaturi online jeni1234 jeni1234 Am achizitionat un produs online. La sosirea curierului nu am deschis coletul pe awb nu era bifat deschidere colet. Cei de la firma sustin acum ca era ... (vezi toată discuția)
Am vandut un blitz pentru aparat foto bun si el spune ca e defect si vrea banii inapoi Hurdy Hurdy Acum o luna 17 decembrie 2014 am trimis un colet prin fan courier ( tocmai.ro) cu optiunea de desfacere colet, blitul fiind practic nou dar luat din china deci ... (vezi toată discuția)
Drepturile vanzatorului persoana fizica online Malvina_S Malvina_S Buna ziua. Va deranjez cu o problema aparent banala, care insa a luat o intorsatura urata Saptamana trecuta am vandut un produs prin intermediul site-ului Olx. ... (vezi toată discuția)