avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am vandut un Blitz pentru aparat foto bun si el spune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am vandut un Blitz pentru aparat foto bun si el spune ca e defect si vrea banii inapoi

Acum o luna 17 decembrie 2014 am trimis un colet prin fan courier ( tocmai.ro) cu optiunea de desfacere colet, blitul fiind practic nou dar luat din china deci nu exista vorba de returnari garantii etc. Destinatarul l-a primit pe data de 19 decembrie 2014 dimineata, ridicandul de la sediu. L-a verificat si mi-a dat sms de multumire si ca totul este ok. dupa cateva ore bune, seara pe la ora 21-22 m-a sunat ca blitul nu merge etc, insa inainte de al trimite i-am facut test la webcam/poze ca flashul nu are nici o problema si ca e vorba de cel original nu modelul anterior cu probleme din fabrica.
Zilele urmatoare au devenit critice , erau ultimile zile inainte de concediu cand se fac invetarurile mari la fabrici etc iar eu fiind raspunzator cu marfa pana tarziu tot cu lucrul, iar seara am mers la al 2-lea job de fotograf, dimienata urmataore iar la servici de la capat.
In acea zi m-a disperat cu telefoane , sms-uri ba apoi cu amenintari ca nu raspund ca etc cand i-am dat nenumarate sms-uri ca sunt sefii mari pe langa mine nu am cum sa raspund. Dupa nenumarate amenintari cu politia i-am zis ca la mine sa nu mai vina si ca m-am saturat de amenintari, iam trimis un blit bun probat inainte cu o zi ca sa ii demonstrez, i-a ajuns coletul l-a verificat a dat mesaj ca totul e ok si multumesc iar el seara imi spune ca nu e bun.
Nu sunt magazin si nu dau garantie insa trimit cu proba, ba chear eram deacord sa il dau in mana sis a il probez daca avea pe cineva la mine in localitate, nu sunt deacord sa restitui banii, ca apoi eu sa raman si fara bani si cu produsl defect dupa cum spune el.
Cel mai recent răspuns: Hurdy , utilizator 18:19, 6 Ianuarie 2015
Este un litigiu pur civil (nu are treaba cu penalul) si cumparatorul poate invoca vicii ascunse ale produsului si poate solicita instantei, intr-un anumit termen, fie reducerea pretului, fie rezolutiunea actului de vanzare, asta urmand sa stabileasca instanta, in caz ca nu va intelegeti de buna voie. Desigur conteaza si care este pretul produsului, iar problema se mai poate rezolva si prin mediator (sau nu). La astfel de tranzactii este bine ca vanzatorul sa informeze cumparatorul asupra tuturor problemelor care pot sa apara (destul de greu in fapt) sau cei doi trebuie sa respecte regulile de tranzactionare impuse de platformele on-line daca exista. Dupa cum observati exista o multime de elemente care trebuiesc luate in seama in aceasta neintelegere.
a inceput o persoana din support olx.ro sa imi trimita mail cu aceasa problema caci a primit o sesizare din partea dansului etc...eu i-am propus urmatoarea rezolvare avand in vedere ca i-am trimis un produs bun practic nou doar incercat si probat dansului prin mijloace pe internet:

1. Virez 100ron in contul lui bancar pentru reparatii ceea ce poate fi mai ieftin decat aceasta suma fiind doar ceva deconectat de la transport sau sarit/miscat de la loc si sa nu faca ceva bine contact ori diferente de temperatura.

2. Sa trimita produsul inapoi prin aceasi metoda curier rapid fancurier cu verificare colet (am sa ii demonstrez ca poate verifica nu doar exterior ci sa se si probeze produsul cumparat) iar ramburusl sa fie de 250ron produsul + 15ron transportul atat cat a fost si cand l-am trimis eu respectiv prin siteul tocmai.ro , total 265ron.

produsul a fost vandut cu suma de 450ron + 15 ron transport, total 465 RON.

E o suma medie, pentru unii mica, pentru altii mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintat. razw razw Buna ziua. Am postat acest subiect aici, sincer nu am avut idee unde sa-l incadrez. Am cumparat o masina in luna octombrie, am vandut-o in decembrie. Am ... (vezi toată discuția)
Furt Claudeclary Claudeclary Buna ziua! As dori sa stiu cum sa procedez in aceasta situatie: am comandat un telefon de pe olx, iar cand a venit era o macheta de telefon si cutia ... (vezi toată discuția)
Va salut. am cumparat online un monitor de pc de la vexio (fanplace ... Georgedobrisan Georgedobrisan Va salut. Am cumparat online un monitor de pc de la Vexio (FanPlace IT) si dupa 3 zile l-am returnat urmand ca vanzatorul sa-mi rambuseze integral valoarea. La ... (vezi toată discuția)