avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare calorifer
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare calorifer

ce aprobari trebuiesc ptr schimbarea caloriferului in apartament, intr-un bloc?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 21:58, 12 Februarie 2013
Daca noul calorifer prezinta aceleasi caracteristici-material si numar elementi ca si caloriferul care se doreste inlocuit,nu sunt necesare obtinerea de aprobari
am unul de fonta vechi de 11 elementi, si am cumparat unul de tabla ,dimensiunea 1,4x0,6x0,1metri;
cum se calculeaza SET-UL?
Nu trebuie sa luati aprobare de la nimeni ca sa va inlocuiti ceva din proprietatea dv.

Daca incalzirea pe scara dv. se calculeaza in functie de SET, daca aveti repartitoare, atunci anuntati la firma sau rugati administratorul sa ia legatura cu ei pentru a va monta repartitorul pe calorifer si cu aceasta ocazie va va modifica si coeficientul de calcul pentru acesta.
Sa stiti ca de obicei, pe documentele care insotesc caloriferul sunt trecute mai multe date, ca la orice obiect pe care il cumparam, respectiv dimensiuni, putere, consum, randament, etc. In rest, ce scrie @elga50 mai sus, este suficient.
elga50 a scris:

Nu trebuie sa luati aprobare de la nimeni ca sa va inlocuiti ceva din proprietatea dv.


In cazul necesitatii inlocuirii contorului electric care se afla in multe cazuri deasupra usii de acces in proprietate,este necesara aprobare din partea furnizorului de servicii energie electrica

Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cum se repartizeaza caldura la pausal? merepere merepere o asociatie a renuntat la repartitoare. as dori sa stiu cum este corect sa se faca repartizarea cheltuielilor cu caldura? avand in vedere ca unii si-au ... (vezi toată discuția)
Contorizarea caldurii apartamentelor de bloc 1ELENA 1ELENA Buna ziua, sunt presedintele unei asociatii de proprietari la bloc. Toti locatarii sunt cu caloriferele contorizate cu repartitoare, de 4 ani.In acest an a ... (vezi toată discuția)
Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)