avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi soldat gradat profesionist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi soldat gradat profesionist

Buna seara,am si eu o rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti ajuta deoarece sunt intr-o mare incurcatura. Aveti cumva idee care sunt regulile ca soldat gradat profesionist de a se muta de la o unitate militara la alta? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 11 Februarie 2013
La cerere, cu un motiv intemeiat, pe baza unui raport ierarhic. La ordin, pe baza necesitatilor si daca ai pile. :))
Ai mare dreptate , asta o stiu deoarece cunosc foarte bine sistemul dar pe mine m-ar interesa pe baza legala ,daca nu cum sa actionez in instanta. M-ar ajuta daca as gasi baza legala pentru mutarea dintr-o unitate in alta. ai cumva cunostinte despre asa ceva? iti multumesc oricum pentru sfaturi!!!
Legea nr.384/2006
Art. 40. - (1) Soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi mutaţi, in interesul serviciului sau la cerere, dintr-o unitate militară in alta, in aceleaşi condiţii ca şi subofiţerii in activitate.

....

Art.39
...
(6) Ocuparea unui post in altă unitate militară de către soldaţii şi gradaţii profesionişti prevăzuţi la alin. (5) se face in condiţiile prevăzute la art. 35 alin. (1).
.....

Art. 35. - (1) La expirarea primului contract de 4 ani, soldaţii şi gradaţii profesionişti prevăzuţi la art. 34 pot incheia, succesiv, noi contracte, cu durata de la 2 la 3 ani fiecare.


La expirarea contractului,pot incheia un nou contract cu o alta unitate?
Da, asa se deduce din prevederile expuse mai sus ...

Alte discuții în legătură

Cum ma pot muta de la o unitate militara la alta, dintr-o alta garnizoana? katanetz katanetz cum ma pot muta de la o unitate militara la alta dintr-o alta garnizoana, renuntand la compensatia de chirie, dar cei de la unitate nu imi aproba raportul de ... (vezi toată discuția)
Sgp titus85 titus85 Buna ziua!Domnule avocat sunt militar angajat,dupa noul statut sgp,as vrea sa stiu daca e legal sa mai detin un alt job cu contract de munca cu o norma de 2 ... (vezi toată discuția)
Soldat gradat profesionist beleaua_vs beleaua_vs Buna ziua! Am cautat pe google informatii dar nu prea am gasit mai nimic...am si eu 2 intrebari si anume: -daca ma angajez in armata ca soldat gradat ... (vezi toată discuția)