avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum ma pot muta de la o unitate militara la alta, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum ma pot muta de la o unitate militara la alta, dintr-o alta garnizoana?

cum ma pot muta de la o unitate militara la alta dintr-o alta garnizoana, renuntand la compensatia de chirie, dar cei de la unitate nu imi aproba raportul de mutare intrucat imi spun ca este deficit de militari la unitate. specific ca , mutandu-ma la unitatea respectiva voi putea fi alaturi de sotie si de parintii mei care sunt bolnavi si pe care ii am in intretinere. rog raspuns urgent.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 24 Aprilie 2021
Art.76 din Legea nr.80/1995 prevede ca, mutarea cadrelor militare in activitate dintr-o unitate in alta, precum si schimbarea din functii in cadrul aceleiasi unitati se efectueaza o singura data pe an, cu exceptia situatiilor deosebite stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale.

Puteti adresa un memoriu ministrului.
ideea este ca eu nu sunt cadru militar. sunt soldat gradat profesionist( caporal)

ce pot face in cazul acesta?
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Legea nr.384/2006:
Art. 40. - (1) Soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi mutaţi, in interesul serviciului sau la cerere, dintr-o unitate militară in alta, in aceleaşi condiţii ca şi subofiţerii in activitate.
...
(3) Soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi mutaţi şi la cerere, dacă au cel puţin un an vechime in funcţia pe care sunt incadraţi.
multumesc frumos pentru ajutor. sa speram ca acum voi reusii. o seara placuta
Sunt S.G.V. și vreau să mă mut la o unitate militar am făcut raport de mutare cei de la unitatea de la care pleca au aprobat dar cei de la cealaltă unitate la care vreau sa merg nu vor să-mi aprobe ce trebuie de făcut am fost la șeful personalului și mi-a spus clar că nu vrea să-mi aprobe și să încetez sa mai fac rapoarte că el nu vrea sa aprobe că nu-i obligat

Alte discuții în legătură

Drepturi soldat gradat profesionist rafaelo_rafael rafaelo_rafael Buna seara,am si eu o rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti ajuta deoarece sunt intr-o mare incurcatura. Aveti cumva idee care sunt regulile ca soldat ... (vezi toată discuția)
Soldat gradat profesionist beleaua_vs beleaua_vs Buna ziua! Am cautat pe google informatii dar nu prea am gasit mai nimic...am si eu 2 intrebari si anume: -daca ma angajez in armata ca soldat gradat ... (vezi toată discuția)
Mutare in alta unitate /garnizoana Nik91 Nik91 In urma cu 2 ani m am mutat in actuala unitate iar acum datorita unor probleme in familie doresc sa ma mut intr o alta unitate care imi este aproape de casa ... (vezi toată discuția)